Μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε στη Σαλαμίνα…

Μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε στη Σαλαμίνα…

…με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 191 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη. Μετά τη Θεία Λειτουργία που έγινε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, μέσα στον οποίο βρίσκεται και ο πρώτος τάφος του ήρωα με το εμβληματικό σπαθί του, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του και ακολούθησε επίκαιρο εορταστικό πρόγραμμα. Παρόντες ήταν μόνο οι δήμαρχοι Σαλαμίνας Ισ. Νάνου και Γ. Καραϊσκάκη Άρτας Π. Μέγδος και η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Πειραιά Θ. Μεγαλοοικονόμου. Κανένας άλλος επίσημος δεν έκρινε σκόπιμο να είναι εκεί. Ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός, ούτε εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι έγινε; Πέρασαν πολλά χρόνια από το 1821 και το… ξεχάσαμε;

Αντίθετα, στον Πειραιά, με την παρουσία δύο βουλευτών (Αυλωνίτου, Κατσαφάδος), του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, του προέδρου του ΔΣ Πειραιά Γ. Δαβάκη και άλλων έγινε παρόμοια εκδήλωση στο μνημείο που φυλάσσονται τα οστά του Γ. Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι σύλλογοι των καταγόμενων από την Καρδίτσα και ο Σύλλογος των απανταχού Μαυροματιανών, ενώ ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στον Πειραιά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέχεια… Την προπερασμένη Τετάρτη, η Κίνηση Πολιτών «Λιμάνι Φιλικό στην Πόλη», που ιδρύθηκε πριν από λίγες μέρες για τις ανάγκες, προφανώς, του σχεδίου απενεχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από το άγος της πώλησης του λιμανιού, διοργάνωσε συγκέντρωση-ενημέρωση ενάντια στα σχέδια της Cosco για το λιμάνι, όπου ελάχιστοι παραβρέθηκαν.

Στην προκήρυξη, που απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους της Πειραϊκής και την υπογράφει ένας υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ -που τελικά δεν εξελέγη, αλλά φέρεται ως ιδρυτής της κίνησης-, αναφέρονται αρκετές ανακρίβειες, όπως ότι η προέκταση των προβλητών κρουαζιέρας θα κλείσει τον τάφο του Θεμιστοκλή και τη Σχολή Δοκίμων, ότι θα ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια ύψους 60 μέτρων που θα κλείνουν τη… θέα προς τη δύση του ηλίου, ότι θα απαγορευθεί το ψάρεμα στην Πειραϊκή αλλά και το μπάνιο, αφού το λιμάνι θα επεκταθεί μέχρι τον όρμο Μπαϊκούτση κ.λπ.!

Το απλό, το απλούστατο ερώτημα που προκύπτει μετά από την ενέργεια αυτή είναι: Αφού την άδεια για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως τα αποκαλούν, κατά της πόλης θα τη δώσει η ΣΑΛΕ, δηλαδή το διυπουργικό όργανο που έχει εξουσιοδοτηθεί βάσει της συμφωνίας παραχώρησης γι’ αυτήν τη δουλειά, γιατί οι κύριοι αυτοί, που είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λένε στους συντρόφους τους, τους υπουργούς, που μετέχουν στη ΣΑΛΕ, να μη δώσουν άδεια για την υλοποίηση του master plan του ΟΛΠ;


Σχολιάστε εδώ