Γιατί διαγραφή μόνο για τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά και όχι για τα επιχειρηματικά;

Γιατί διαγραφή μόνο για τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά και όχι για τα επιχειρηματικά;

-Αλλουνού Θεού παιδιά είναι οι επιχειρηματίες, που κάθε άλλο παρά είναι όλοι τους κακοπληρωτές;

Γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα στείλουν επιστολή σε 157.000 δανειολήπτες που έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη και θα τους προτείνουν ρύθμιση του στεγαστικού τους δανείου με «κούρεμα» έως και 50% και για τις οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες μέχρι και 90%.

Πολύ σωστή απόφαση και μπράβο στις Διοικήσεις τους, που δεν λειτουργούν ως τοκογλύφοι και δείχνουν ευαισθησία στο δράμα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και ό,τι άλλο τους έχει απομείνει. Υπάρχει, όμως, ένα «αλλά»… Η πρόταση των τεσσάρων τραπεζών είναι… μισή. Και πρέπει να την ολοκληρώσουν περιλαμβάνοντας και τα δάνεια των επιχειρήσεων, πρωτίστως των μικρομεσαίων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν βουλιάξει, είναι θύματα της κρίσης χωρίς κανένα δικό τους φταίξιμο, κάτι που ισχύει και για εκείνους που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο.


 Όταν όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα, μπορείτε να επιλέγετε να σώσετε κάποιους και όλους τους άλλους να τους αφήνετε να πνιγούν, κύριοι τραπεζίτες;


Τον λόγο δεν τον έχουν μόνο οι Διοικήσεις των τεσσάρων τραπεζών. Τον έχει και η κυβέρνηση και, φυσικά, ο πρώτος τη τάξει, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ούτε οι τράπεζες θα χάσουν ούτε το Δημόσιο. Αντίθετα, και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες. Και χρήματα θα εισπράξουν και θα μείνουν ζωντανές χιλιάδες οικογένειες και θα παραμείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά (μικρά και μεγάλα). Και αυτό θα είναι μεγάλη προσφορά στον τόπο μας.

ΥΓ.: Μόνο τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών ανέρχονται σε 89 δισ. ευρώ, από τα οποία το 46% είναι μη εξυπηρετούμενα. Από τα 89 δισ. ευρώ, τα 25,6 δισ. είναι καταναλωτικά, με το 53% στο κόκκινο, και τα 64,1 δισ. ευρώ στεγαστικά, με το 43% στο κόκκινο.


Σχολιάστε εδώ