Aνέτοιμη η Κεφαλονιά να δεχθεί τους τουρίστες

Aνέτοιμη η Κεφαλονιά να δεχθεί τους τουρίστες

Όπως κάθε εβδομάδα γράφουμε, η τουριστική περίοδος άρχισε. Ήδη από τον Απρίλιο κατέφθασαν, μαζί με τα χελιδόνια, και οι πρώτες πτήσεις charter στην Κεφαλονιά.

Το νησί, με εξαίρεση τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, βρέθηκε εντελώς ανέτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο που το προτίμησε για τις διακοπές του.

Ο Μύρτος, το σήμα-κατατεθέν της Κεφαλονιάς και μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, έχει αφεθεί στην τύχη του, με τον αντιδήμαρχο Πυλάρου να δηλώνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα είναι έτοιμη η παραλία στην ώρα της και ότι αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν καινούργιες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει πού θα στηθεί η καντίνα και με ποια υποδομή, ενώ βασικά δεν έχουν και προσωπικό για τη λειτουργία της παραλίας.

Μια σημαντική πηγή εσόδων είναι και οι επισκέψεις στα περίφημα σπήλαια του νησιού, Μελισσάνη και Δρο­γκαράτη, με το ωράριο των επισκέψεων να περιορίζεται από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Από την άλλη, το νησί είναι γεμάτο σκουπίδια γενικά, με τους τόπους περιπάτου γύρω από το Αργοστόλι να θυμίζουν μικρές σαβάνες από τα χορτάρια και τα αγκάθια, που κάνουν το περπάτημα απαγορευτικό.

Ο Θαλασσόμυλος στον δρόμο για το Φανάρι παρατημένος και σκοτεινός, γεμάτος με κάθε λογής σκουπίδια… Οι περισσότερες λάμπες στις κολώνες μέσα και στα προάστια του Αργοστολίου σβηστές, με τη μόνιμη απάντηση του αρμοδίου τμήματος του δήμου «θα ανάψουν όταν θα έχουμε λάμπες να βάλουμε»…

Τι να πει κανείς για το κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη. Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, στροφή σε δρόμο που να μην έχει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με το αποκορύφωμα δρόμοι διπλής κατεύθυνσης να έχουν μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας (λόγω των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων), από την οποία περνάει όποιος προλάβει και ό,τι ήθελε προκύψει.

Το αποκορύφωμα, την εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν η απόφαση του υπεύθυνου για τη λειτουργία του δημοτικού κοιμητηρίου να είναι ανοικτό μέχρι τις 4 το απόγευμα, με τη δικαιολογία ότι λείπει προσωπικό. Ας μην πούμε για το τι επικρατεί μέσα στο κοιμητήριο… Μιλάμε για ένα από τα λίγα κοιμητήρια στην Ελλάδα που μνήματά του θεωρούνται διατηρητέα από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Εκεί μέσα υπάρχει η ιστορία δύο περίπου αιώνων του νησιού.

Εκεί υπάρχουν τα μνημεία των Ριζοσπαστών, των αρχόντων του Libro d’Oro, μα και των ποπολάρων της Κεφαλονιάς.

Όλα αυτά τα σεβάστηκε ο χρόνος και ο καταστροφικός σεισμός του 1953 και κινδυνεύουν να χαθούν από την αναλγησία και την ανικανότητα των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών αρχόντων του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι την απόφαση για το ωράριο λειτουργίας του κοιμητηρίου αναγκάστηκε να πάρει πίσω ο δήμαρχος μετά την έντονη αντίδραση της παλιάς, αεικίνητης Αργοστολιώτισσας Αμαλίας Μοσχονά, που του μετέφερε αρκετά γλαφυρά με το Κεφαλονίτικο ταπεραμέντο της τι σκόπευε να κάνει αν επέμενε στο ωράριο 9 το πρωί με 4 απόγευμα…

Σας διαβεβαιώ, επειδή η απειλή της Αμαλίας δεν θα έμενε μόνο στα λόγια και επειδή οι μέρες είναι πονηρές, με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο δήμαρχος έκανε πίσω ολοταχώς…


Σχολιάστε εδώ