Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα (βίντεο)

Τσίπρας: Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα (βίντεο)

Η Ομιλία στη Βουλή, στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις.

«Το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα. Παιδιά, τα οποία, δυστυχώς, στα μάτια της πολιτείας μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αόρατα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια»

Μετατρέπουμε μία υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων, σε υπόθεση που ολοκληρώνεται σε ένα έτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να «σταματήσει αυτό το βασανιστήριο και για τους υποψηφίους γονείς αλλά και για τα παιδιά».

H Ελλάδα του 2018, οι αξίες του ορθού λόγου, της ισότητας και της προόδου, είναι και θα είναι πάνω και από στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα. Σε ό,τι μας αφορά ως κυβέρνηση αυτου του τόπου, θα είμαστε απολύτως συνεπείς με αυτό.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στηip προσπάθεια μας να υπηρετήσουμε τις αρχές της προόδου, της ισότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό τον τόπο, σε όλα τα επίπεδα. Διότι αυτές οι αρχές συγκροτούν τα θεμέλια της Ελλάδας της νέας εποχής, που χτίζεται ξανά μέρα με τη μέρα. Μια Ελλάδα της προόδου και της δικαιοσύνης. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι  «Είναι δικαίωμά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να το κάνει αυτό – μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος αληθινά φιλελεύθερος».

 


Σχολιάστε εδώ