«Να τρομοκρατήσουμε εκείνους που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη»…

«Να τρομοκρατήσουμε εκείνους που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη»…

…πρότεινε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημ. Βερβεσός, παραφράζοντας τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου.

Για τη δικαστική ανεξαρτησία και τους κινδύνους παρεμβάσεως στο έργο των δικαστών μίλησε ο πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης. Άσκησε δε κριτική για τις περιπτώσεις δικαστικών λειτουργών οι οποίοι μετά την αποχώρησή τους καταλαμβάνουν άλλες δημόσιες θέσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στους κινδύνους, στις απειλές αλλά και στις πιέσεις που δέχεται η Δικαιοσύνη και από οικονομικά κέ­ντρα, τονίζοντας ότι οι επιρροές στη Δικαιοσύνη δεν περιορίζονται μόνο στη συνταγματική διάκριση των εξουσιών, παρά τις ρητές συνταγματικές διατάξεις που καθιερώνουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των δικαστών.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας υπογράμμισε ότι ο δικαστής όταν δικαιοδοτεί δεν αντιδικεί με κανέναν. Καίρια επισήμανση, ελπίζουμε οι αποδέκτες να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους…


Σχολιάστε εδώ