Eπιτέλους Μουσείο της Μάχης της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης βρήκε στέγη!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Μετά από τόσα χρόνια, πάνω από 70, τα αποτυπώματα της Μάχης της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης βρήκαν επιτέλους χώρο να στεγαστούν. Στις Φυλακές Αγυιάς των Χανίων θα στεγαστεί το Μουσείο. Και αυτό κατορθώθηκε χάρη και στις παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο επισκέφθηκε η Επιτροπή, με επικεφαλής τον δήμαρχο Χανίων Αναστάσιο Βάμβουκα. Να θυμίσουμε ότι ο χώρος των Φυλακών της Αγυιάς ήταν το κολαστήριο των Γερμανών.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο πάει για ιδιαίτερα και φροντιστήρια! Πάνω από τις μισές ελληνικές οικογένειες δίνουν από 200 έως 400 ευρώ τον μήνα για την εξωσχολική προετοιμασία των παιδιών τους στα μαθήματα του σχολείου, στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

Μόνιμες βλέπω να γίνονται οι… επακουμβήσεις τουρκικών πλοίων, ακόμη και εμπορικών, κατά πολεμικών μας πλοίων. Μετά το σκάφος του Λιμενικού μας που παραλίγο να βούλιαζε στα Ίμια από ακταιωρό της Τουρκίας, ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής τουρκικό εμπορικό σκάφος επακούμβησε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Αρματωλός» και αμέσως μετά μπήκε στα τουρκικά ύδατα.

Μη μας πουν ότι έχασε και αυτό το πλοίο τους τον… δρόμο. Να σημειώσουμε ότι αυτές οι… επακουμβήσεις συμβαίνουν για πρώτη φορά. Προφανώς, εντάσσονται στη στρατηγική του Ερντογάν, στο πλαίσιο των τρελών διεκδικήσεών του στο Αιγαίο.

Κάνει το αφεντικό η Γερμανία με… ξένα κόλλυβα. Και μας κουνάει και σήμερα το δάχτυλο ο διάδοχος του Σόιμπλε, που μας έψησε το ψάρι στα χείλη, ο Όλαφ Σολτς. Ούτε ένα ευρώ δεν έβαλε η Γερμανία στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό «Stern». Έγραψε συγκεκριμένα: «Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στον γερμανό φορολογούμενο ούτε μία δεκάρα. Πολλοί πιστεύουν ότι γεμίσαμε βαγόνια τρένων με ευρώ και τα στείλαμε από το Βερολίνο στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Από τον γερμανικό προϋπολογισμό δεν εισέρρευσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα».

Αυτά, για να μη μας δουλεύουν κι από πάνω…

Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών. Και μόνο το ότι μπαίνει τέτοιο θέμα δείχνει πως υπάρχουν σοβαρά κενά, με αποτέλεσμα μόνο στα λόγια να είναι Ανεξάρτητες Αρχές.

Κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ. Λιναρδάτο, οι βασικές προϋποθέσεις για την ανεξαρτησία είναι: α) η οικονομική αυτοτέλεια, με την εκπόνηση αυτόνομου προϋπολογισμού, που θα συνδέεται με τον προϋπολογισμό της Βουλής, και β) η λειτουργική – προσωπική ανεξαρτησία των μελών, που θα ξεκινά από τον τρόπο επιλογής τους (από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με αυξημένη πλειοψηφία 3/5).

Κι άλλος τραπεζίτης φαίνεται να έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη. Διαφορετικά, δεν εξηγείται η άρον άρον αποκαθήλωση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, θέση στην οποία τοποθετήθηκε τον Μάρτιο του 2015. Σαν βόμβα έσκασε αυτή η ξαφνική αλλαγή. Πολλά ακούστηκαν. Όπως για… άστοχες ενέργειες στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου οι… φήμες έχουν οργιάσει, στην πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία αλλά και στο θέμα του ΛΑΠΕΤΕ.


Σχολιάστε εδώ