Το σαθρό δίλημμα: Euroleague ή Γιαννακόπουλος…

Το σαθρό δίλημμα: Euroleague ή Γιαννακόπουλος…

-Και ο φόβος του ντόμινο

Μετά την ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπόλοιπες δέκα ομάδες του συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, γίνεται σαφές ότι ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα είναι την επόμενη αγωνιστική σεζόν στη Euroleague.

Οι δέκα ομάδες τονίζουν με έμφαση ότι αποτελούν τον βασικό πυρήνα της διοργάνωσης και ότι η συμμαχία τους βρίσκεται ενιαία και σύσσωμη απέναντι στον «κοινό» εχθρό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όχι στον Παναθηναϊκό ως ομάδα ή ως σύλλογο, αλλά στον μεγαλομέτοχο και ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ. Λες και οι «πράσινοι» είναι κάτι ανεξάρτητο από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που βρίσκεται στο τιμόνι της για τόσες δεκαετίες. Τονίζουν επίσης πως θα κινηθούν νομικά έναντι του έλληνα παράγοντα για τις ενέργειες και τις δηλώσεις του, θεωρώντας ότι προσβάλλουν τη λίγκα και τους ίδιους. Την ίδια ώρα βέβαια ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να σκέφτονται την αποχώρηση των «πρασίνων» από το πρωτάθλημα, προσπαθώντας να βάλουν τους φιλάθλους σε ένα άλλου είδους δίλημμα: Euroleague ή Γιαννακόπουλος.

Τι λένε δηλαδή στον κόσμο; Προτιμήστε τη φυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη διοίκηση από την παραμονή σε μια διοργάνωση. Ένα δίλημμα που είναι εντελώς σαθρό. Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο Γιαννακόπουλος είναι ο μοναδικός αιμοδότης του συλλόγου και έχει το μπάσκετ ως το μοναδικό υγιές τμήμα του «τριφυλλιού»; Και, επίσης, δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως στην ULEB θέλουν έναν μικρό και ανίσχυρο Παναθηναϊκό που θα αποτελεί σάκο του μποξ για τους άλλους. Η βιασύνη να βγει η ανακοίνωση λίγο πριν από την έναρξη του Final 4 του BCL της FIBΑ δείχνει φόβο από την πλευρά της Euroleague και αγωνία να προλάβει τις όποιες εξελίξεις από το ραντεβού του διοικητικού ηγέτη του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης με τα στελέχη της FIBA. Και με το κλίμα να δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλέον πολύ πιο κοντά εκεί, παρά στη Euroleague.

O Παναθηναϊκός είναι ο μόνος από τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα club που μπορεί να πάρει στις τάξεις του Champions League η FIBA. Αλλά αν η ελληνική ομάδα αλλάξει στρατόπεδο και επομένως διοργάνωση πιθανόν να την ακολουθήσουν ομάδες που μέχρι τώρα θα προτιμούσαν τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ULEB, το Eurocup, δυναμώνοντας έτσι το εγχείρημα της FIBA.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Η Χίμκι, η Ούνιξ Καζάν, η Μπάμπεργκ, ο Ερυθρός Αστέρας. Υπάρχουν επίσης ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία στο άθλημα και τίτλους, που εξαιτίας του καθεστώτος που υπάρχει μένουν διαρκώς εκτός νυμφώνος (Μπολόνια, Παρτιζάν). Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το άλμα τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Αν, μάλιστα, υλοποιηθούν οι πληροφορίες περί αύξησης των οικονομικών κερδών όσων συμμετέχουν στο Champions League, τίποτα δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον.

Και κάτι τελευταίο. Από τη Euroleague διατείνονται πως δεν πρόκειται να αφήσουν τον Παναθηναϊκό να φύγει αν δεν πληρώσει ρήτρα. Σε αυτήν την περίπτωση διαφαίνεται ένα μακρύ δικαστικό σίριαλ.


Σχολιάστε εδώ