Τι ετοιμάζει η Λούκα

Τι ετοιμάζει η Λούκα

-Θυμήθηκαν την Αριστερά οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές του 2019, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επαναφέρουν την ατζέντα τους σε αριστερή πο­ρεία, με στόχο να συγκινήσουν εκ νέου τους πολίτες που, απογοητευμένοι, είτε βρίσκουν στέγη σε ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές ομάδες είτε επιλέγουν την αποχή.

Το σχέδιο θα επεξεργαστεί το προσεχές εξάμηνο μια ομάδα 22 προσωπικοτήτων κύρους, από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας των πολιτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στην κορυφή της πυραμίδας τής εν λόγω task force, που θα έχει τον τίτλο «Προοδευτική Κοινωνία», θα βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει θητεύσει στο παρελθόν ως υπουργός Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και διοι­κητής της Εθνικής Τράπεζας.

Τον ρόλο της επικεφαλής θα μοιράζεται με τον πρώην πρω­θυπουργό της Δανίας και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν.

Ως μέλη θα λάβουν μέρος ο γάλλος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο ούγγρος πρώην Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, η διεθνούς φήμης επιδημιολόγος Κέιτ Πικέτ κ.ά.

«Οι πολίτες ανησυχούν, καθώς σύμφωνα με το τελευταίο Ευρω­βαρόμετρο το 84% πιστεύει ότι οι εισοδηματικές διαφορές είναι πολύ μεγάλες και περισσότερο από το 60% συμφωνεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν μέτρα για να μειωθούν οι διαφο­ρές», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με την οποία γίνεται γνωστό το εγχείρημα της «Προ­οδευτικής Κοινωνίας» για την προώθηση ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης στην ΕΕ.


Σχολιάστε εδώ