Η πόλωση των μεγάλων χτυπάει τους «μικρούς»

Η πόλωση των μεγάλων χτυπάει τους «μικρούς»

-Κι άλλος βουλευτής έφυγε από τον Λεβέντη
-Τώρα… ανακάλυψε ότι δεν λειτουργούσαν τα όργανα του κόμματος

Ο φόβος ότι η πόλωση που θα επικρατήσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση των μικρότερων κομμάτων πυροδοτεί παρασκηνιακές διεργασίες. Βουλευτές που βλέπουν στις δημοσκοπήσεις τα κόμματά τους να κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος (εντός-εκτός Κοινοβουλίου) έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης, που μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική τους επιβίωση. Το φαινόμενο που έχει προ πολλού ξεκινήσει αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες, με βουλευτές από μικρότερα κόμματα να μετακινούνται προς τα μεγαλύτερα.

Προχθές ο βουλευτής Λάρισας Γ. Κατσια­ντώνης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων, δηλώνοντας ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος. Εντελώς προσωρινά, αν λάβει κανείς υπόψη τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο αυτήν τη χρονική στιγμή και έσπευσε να υπογραμμίσει την ιδεολογική του ταυτότητα, λέγοντας ότι είναι κεντρώος και νεοφιλελεύθερος. Η ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία θα καθυστερήσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλει να κατηγορηθεί από την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων αλλά και από άλλες πλευρές ότι ενθαρρύνει «αποστασίες» βουλευτών.

Με την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης ο Γ. Κατσιαντώνης ανέφερε ότι οι προσδοκίες που υπήρχαν αρχικά στο κόμμα δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή. Άσκησε μάλιστα κριτική στον Β. Λεβέντη λέγοντας ότι δεν λειτούργησαν τα όργανα και οι θεσμοί της Ένωσης Κεντρώων. Από την πλευρά του κατηγόρησε τον βουλευτή για «αχαριστία» και ότι εξελέγη βουλευτής πληρώνοντας απλώς και μόνο το παράβολο για να είναι υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Μετά την αποχώρηση του κ. Κατσιαντώνη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αριθμεί έξι μέλη, καθώς έχουν ήδη αποχωρήσει δύο ακόμη βουλευτές. Ο Γ. Καρράς που πήγε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Θ. Μεγαλοοικονόμου που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπ’ ατμόν ο Αμυράς
Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ποτάμι ο βουλευτής Γ. Αμυράς. «Αν δεν συμφωνώ με το Κίνημα Αλλαγής θα φύγω», είπε, ενώ κομβικό σημείο θα αποτελέσει η στάση του νέου φορέα στο θέμα της συνεργασίας ή μη με τη Νέα Δημοκρατία. «Νιώθω άβολα», τόνισε. «Δεν ήμουν από αυτούς που ήθελαν να πάμε στο καινούργιο κόμμα, αλλά να συνεχίσουμε αυτόνομα», ανέφερε. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας σενάρια που θέλουν τον κ. Αμυρά να μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία άλλωστε ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2014.


Σχολιάστε εδώ