Οι νερόμυλοι της Ρίτας Γουίλσον…

Οι νερόμυλοι της Ρίτας Γουίλσον…

Σύζυγος του αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς και η ίδια ηθοποιός, έγινε όμως ιδιαιτέρως γνωστή ύστερα από την παραγωγή της ταινίας «Γάμος α λα ελληνικά».

Ο λόγος για τη Ρίτα Γουίλσον, που πριν από έξι χρόνια επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και ανακοίνωσε ότι έλκει την καταγωγή της από αυτά και συγκεκριμένα από το χωριό Ωραίο του Δήμου Μύκης…

Η κ. Γουίλσον, η οποία αναμένεται στα τέλη Μαΐου να επισκεφθεί την περιοχή, εξεδήλωσε την επιθυμία να αναβαθμίσει, αναπαλαιώσει και ανακαινίσει τους νερόμυλους που υπάρχουν στο Ωραίο και στο Δημάριο αλλά και τον μύλο που βρίσκεται στη Σμίνθη, όπου τα παλιά χρόνια οι γυναίκες έπλεναν τα μαλλιά που ύφαιναν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας «Θράκη», η σύζυγος του Τομ Χανκς δεν αποκλείεται να επισπεύσει την επίσκεψή της ώστε να παραβρίσκεται και στο ετήσιο «εντρελές» που γίνεται κάθε χρόνο την 6η Μαΐου στα Πομακοχώρια για τη φερόμενη και ως γιορτή υποδοχής της άνοιξης!

Ήδη κάποιοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής αλλά και πομακικοί σύλλογοι ετοιμάζουν υποδοχή για τη Ρίτα Γουίλσον, η οποία αναμένεται αυτήν τη φορά να κινηθεί με περισσότερη εξωστρέφεια.
Για να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το δώρο από τους φορείς της περιοχής…


Σχολιάστε εδώ