Για ποιον χτυπά η κουδούνα (ή ό,τι άλλο)

Για ποιον χτυπά η κουδούνα (ή ό,τι άλλο)

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από την Κομοτηνή, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ετοιμότητα για το καλό και για το κακό σενάριο, ανά πάσα στιγμή. Αυτό την καθιστά σε κάθε περίπτωση ισχυρή και ενισχύει και τη διαπραγματευτική της θέση. Δεν χρειάζεται επανάπαυση σε αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να ξέρουμε πού ζούμε και θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τυχόν απειλές, από όπου κι αν προέρχονται.

Δεύτερον, με το να παραφιλολογούμε για αυτό το θέμα απλώς δημιουργούμε πρόβλημα σ’ εμάς τους ίδιους, διότι είμαστε μπροστά σε μια θερινή σεζόν όπου περιμένουμε ένα μπούμινγκ στον τουρισμό, με 30 εκατ. προκρατήσεις τουριστών στην Ελλάδα, που είναι μια πηγή φρέσκου χρήματος για την οικονομία, σε μια στιγμή που το χρειάζεται για να μπορέσει να βγει από το τέλμα των Μνημονίων. Άρα, δεν πρέπει να υπονομεύουμε μόνοι μας το θετικό κλίμα.

Τρίτον, η Ελλάδα, εάν συνειδητοποιήσει ότι στα εθνικά θέματα θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση –και αυτό αφορά την πολιτική ηγεσία του τόπου, όλων των κομμάτων και όλων των χρωμάτων–, θα είναι περισσότερο αποτελεσματική για τα δικά της συμφέροντα. Υπάρχουν τόσα πεδία αντιπαράθεσης. Δεν είναι ανάγκη στα εθνικά θέματα ο ένας να κατακεραυνώνει τον άλλο. Εκεί πρέπει να υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και στρατηγική, και βεβαίως αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Εμείς, ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη, το έχουμε ανάγκη, διότι η περιοχή μας είναι μια περιοχή που μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την επιστροφή μας σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ως χώρα, ή να της κληροδοτήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα εάν δεν προσέξουμε»…


Σχολιάστε εδώ