Στόχος των «53», προσωπικά ο Τσίπρας!

Στόχος των «53», προσωπικά ο Τσίπρας!

 Τον… ροκανίζουν αμφισβητώντας συνεχώς τα περί «καθαρής εξόδου» και λέγοντας ότι δεν μπορούν να πανηγυρίζουν την ώρα που περικόπτονται οι συντάξεις, με προπομπό τον Νίκο Φίλη


Δεν κινούνται οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πρόγραμμα και βέβαια οι παρεμβάσεις τους δεν είναι ευκαιριακές. Έχουν στόχο και κάθε βήμα τους είναι μελετημένο. Και χτυπάνε πάντοτε κέντρο, το οποίο είναι το Μαξίμου και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας. Δίνοντας προτεραιότητα εκεί που τον πονάει περισσότερο, στην οικονομική πολιτική (φόροι, συντάξεις, περικοπές κ.λπ.), με κύριο στόχο την αποδόμηση της «καθαρής εξόδου», χωρίς Μνημόνια, προληπτική γραμμή πίστωσης και πρόσθετα δεσμά, τονίζοντας ότι κάθε άλλο παρά θα είναι χωρίς νέα βάρη και επιτροπείες.

Ο Νίκος Φίλης έχει μπει μπροστά. Είναι γνωστές οι επανειλημμένες δηλώσεις του ότι δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε όταν έχουν κοπεί 27 φορές οι συντάξεις, όταν έχουμε φορτώσει τους πολίτες με φόρους και αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Και αυτό το «κατηγορώ» το… απήγγειλε και στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τρίτη, όπου «άκουσε» πάρα πολλά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, αρκετά σημεία του δημόσιου «κατηγορώ» έχουν παραλήπτη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής των «53», αλλά είναι αδιευκρίνιστο αν παραμένει. Γεγονός, πάντως, είναι ότι δεν υπάρχει έγκυρη πληροφόρηση για το αν ο κ. Τσακαλώτος ελέγχει και τους «53» ή μόνο ένα μέρος τους. Είναι αλήθεια, όμως, ότι ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει δημόσια τα εντελώς αντίθετα από αυτά που λέει ο Φίλης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα φέρει σε πέρας την πολιτική που εφαρμόζει, με την οποία μπορεί να διαφωνεί, όμως από τη στιγμή που έχει αποφασισθεί, πρέπει να υλοποιηθεί.


 Δική τους η πρόταση να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, που έχει διχάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Στη γραμμή Φίλη ήταν και οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι της επαρχίας) που πήραν τον λόγο στην κοινή συνεδρίαση.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο επιχειρείται η προσωπική αποδόμηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα; Είναι η επόμενη μέρα, το να παραμείνουν όρθιοι και να έχουν ρόλο στη νέα κατάσταση που θα προκύψει.

Υποτιμώντας το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι παρών και στην επόμενη Βουλή, και μάλιστα με κρίσιμο ποσοστό, χωρίς το οποίο δύσκολα θα μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση.
Ανεξάρτητα, όμως, από το ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα, είναι γεγονός αυτό που καταγράφουμε, η επιχείρηση προσωπικής αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, γιατί προφανώς τους χαλάει τα σχέδια…


Σχολιάστε εδώ