Μήνυμα προς Κυριάκο από Ντόρα και Νικήτα

Μήνυμα προς Κυριάκο από Ντόρα και Νικήτα

Ξεχάστε τα σχέδια εκκαθάρισης

– Η μεγάλη δύναμη της ΝΔ είναι να συνυπάρχουν όλες οι φωνές
– Τι σημαίνει η απουσία Σαμαρά

Ηχηρό «παρών» από τον Ν. Κακλαμάνη. Η κοσμοσυρροή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Πολεμικό Μουσείο ήταν μια έμμεση απάντηση στα σενάρια που κατά καιρούς διακινούνται και θέλουν τον αντιπρόεδρο της Βουλής ως το «πρώτο θύμα» της… περιβόητης ανανέωσης που οραματίζεται (ή σχεδιάζει) ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Νέα Δημοκρατία. Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, με τον οποίο ο Ν. Κακλαμάνης διατηρεί σταθερή πολιτική φιλία τα τελευταία χρόνια και είναι από τους συχνούς συνομιλητές του.

«Ο Νικήτας ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει», σημείωσε η Ντ. Μπακογιάννη, που προλόγισε την ομιλία του κ. Κακλαμάνη με θέμα «Στη στροφή της ιστορίας έτοιμοι για τη νέα πρόκληση». Η αναφορά της αυτή ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως υπαινιγμός για τα… σενάρια ανανέωσης, που ενίοτε συμπεριλαμβάνουν και την ίδια.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη της πολυφωνίας που πρέπει να υπάρχει στην παράταξη. «Η μεγάλη δύναμη της ΝΔ είναι να συνυπάρχουν όλες οι φωνές και μέσα από τον διάλογο να δημιουργούνται συνθέσεις για το καλό του τόπου», είπε, αναφορά που ορισμένοι εξέλαβαν ως αιχμή όσον αφορά τον τρόπο που διοικεί την παράταξη ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Δεν ήταν ωστόσο το μοναδικό μήνυμα της εκδήλωσης, στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κακλαμάνης είπε τα εξής: «Αν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες θέλουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό με δεκανίκια, εμείς θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια».

Αναφορά που ερμηνεύτηκε ως αιχμή κατά του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει αναγκαία την κυβερνητική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε το 1 εκατ. Νεοδημοκράτες που στις εκλογές του 2015 είτε ψήφισαν άλλα κόμματα είτε δεν προσήλθαν καν να ψηφίσουν να επιστρέψουν στην παράταξη. Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Άδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης, Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Γιαννάκου, Λ. Αυγενάκης, Ν. Δένδιας, Β. Κικίλιας, Γ. Κουμουτσάκος, Χρ. Σταϊκούρας , Θ. Φορτσάκης, Γ. Γιακουμάτος, Κ. Τζαβάρας, Κ. Γκιουλέκας, Κ. Μπουκώρος, Γ. Αδριανός κ.ά. Απών ο Αντ. Σαμαράς, αν και είχε προσκληθεί (είχε, αντίθετα, πάει σε α­ντίστοιχες εκδηλώσεις άλλων στελεχών της παράταξης), ενώ ο Β. Μεϊμαράκης βρισκόταν στο Στρασβούργο.


Σχολιάστε εδώ