Άλλα 2,5 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια πούλησε η Alpha Bank

Άλλα 2,5 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια πούλησε η Alpha Bank

Στο σφυρί δεν βγαίνουν τελικά τα «κόκκινα» δάνεια αλλά οι δανειολήπτες και παρέα και οι εγγυητές, χωρίς να ερωτηθεί κανείς τους. Η Alpha Bank πούλησε δεύτερο πακέτο / χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων, συνολικού ποσού 2,5 δισ. ευρώ, στην Cepal για… διαχείριση, με το συνολικό πακέτο… διαχείρισης της Cepal να φτάνει στα 4 δισ. ευρώ. Και ο τελικός στόχος της συμφωνίας είναι η… διαχείριση «κόκκινων» δανείων ύψους 11 δισ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό θα προστεθούν άλλα 3,7 δισ. ευρώ που έχει αναλάβει να διαχειριστεί για λογαριασμό της Β2Holding, μετά την πώληση του χαρτοφυλακίου αυτού από την Alpha Bank στον νορβηγικό όμιλο.
Πέραν της Alpha Bank, έχουν πουλήσει δάνεια (μη διασφαλισμένα):

• Η Eurobank 220.000 καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, αξίας 2,8 δισ. ευρώ μαζί με τους τόκους.
• Η Εθνική Τράπεζα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 5,2 δισ. ευρώ.
• Η Τράπεζα Πειραιώς 200.000 μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, που έχουν χορηγηθεί σε 130.000 δανειολήπτες.

Με εξασφαλίσεις…
Εξάλλου, οι συστημικές τράπεζες προετοιμάζουν και την πώληση ή τη διαχείριση δανείων με διασφαλίσεις, κυρίως επιχειρηματικών ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

• Η Τράπεζα Πειραιώς δάνεια αξίας 1,6 δισ. ευρώ, στα οποία προστέθηκαν άλλα 300 εκατ. ευρώ, και ήδη ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη.
• Η Alpha Bank πακέτο δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ