Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης στο forum της ψηφιακής οικονομίας του ΣΕΠΕ στις 7 Μαΐου

Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης στο forum της ψηφιακής οικονομίας του ΣΕΠΕ στις 7 Μαΐου

Tη βέλτιστη αξιοποίηση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, θα αναδείξει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, ΣΕΠΕ, στο digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. 


Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας, όσο και όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Παράλληλα, το “παρών” θα δώσει, με την τοποθέτησή του αναφορικά με το ψηφιακό άλμα που πρέπει να κάνει η χώρα μας, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Geoffrey R. Pyatt.

Σχετικές ομιλίες  απευθύνουν και υψηλόβαθμα Κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη καθώς και η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ταυτόχρονα, το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η  ChairmanWorld InformationTechnology & Services Alliance (WITSA), κα Yvonne Chiu, η Director General του DIGITALEUROPE, κα Cecilia Bonefeld-Dahl, ο Head of Partner Development, Europe and North America, World Economic Forum, κ. Κυριάκος Τριανταφυλλίδηςπαρουσιάζοντας την εικόνα, τις τάσεις και τις δυνατότητες της ευρωπαϊκής, παγκόσμιας, αλλά και  ελληνικής αγοράς.

Το συνέδριο διαρθρώνεται πάνω στις εξής θεματικές ενότητες: Εξωστρέφεια, Επενδύσεις και Χρηματοδοτήσεις, Επενδύσεις στην Ελλάδα και Ανθρώπινο Δυναμικό, Ψηφιακή Ελλάδα: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Ψηφιακή Οικονομία, Oι Aλλαγές στην Kαθημερινότητά μαςΣτις παραπάνω θεματικές ενότητες θεσμικοί εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων τόσο του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και άλλων παραγωγικών κλάδων, αναλύουν τον καθοριστικό ρόλο  της τεχνολογίας, ως απαραίτητο συστατικό, για την καθημερινή λειτουργία τους αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Κοινός παρονομαστής των παραπάνω θεματικών είναι η διευκόλυνση και η ανάδειξη ενός γόνιμου διαλόγου για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα του ψηφιακού επιχειρείν, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που απαιτείται, για να επέλθει το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται η χώρα μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα, το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP, ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα, αριθμεί περισσότερες από 5.300 επιχειρήσεις και απασχολεί 260.000 εργαζόμενους. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με στοιχεία του EITO (European IT Observatory), η αξία της ελληνικής αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών το 2017 έφτασε τα €5,5 δις και ο κύκλος εργασιών της, άγγιξε τα €13,4 δις, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση ορισμένων από τα πλέον ενδιαφέροντα και καινοτόμα projects νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στο Startups d.Day, έναν σύγχρονο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του digital economy forum 2018 και στον οποίο συμμετέχουν 20 startups. Ο ΣΕΠΕ, αναγνωρίζοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και τις προσπάθειες των  νέων ανθρώπων, θα επιβραβεύσει, στη διάρκεια του digital economy forum 2018 τις καλύτερες και πιο καινοτόμες συμμετοχές που θα διακριθούν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στο http://deforum.sepe.gr/1004_1/programme


Σχολιάστε εδώ