Λύση είναι η ίδρυση δημόσιων σχολείων με διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε περιοχές της μειονότητας

Λύση είναι η ίδρυση δημόσιων σχολείων με διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε περιοχές της μειονότητας

Είδαμε πάλι την παρέμβαση της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της ‘‘Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης’’» με αιχμή τη δημιουργία και λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων. Το αίτημα είναι γνωστό και προβάλλεται συστηματικά από τότε που το νηπιαγωγείο έγινε υποχρεωτικό.

Όμως το ενδιαφέρον είναι ότι το όργανο αυτό του «τουρκισμού» στη Θράκη απαιτεί μειονοτικά δίγλωσσα νηπιαγωγεία, θέλοντας έτσι να επεκτείνει το οπισθοδρομικό σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού κράτους. Οι ακραίοι της Θράκης τρέμουν κάθε μέτρο και κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να συμβάλει στην ομαλή ένταξη των νέων της μειονότητας στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, σε ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ένταξης και ενσωμάτωσης και όχι αφομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική κοινωνία.

Παρά την κριτική που είχε ασκηθεί και από τις Ενώσεις Διδασκάλων και Νηπιαγωγών, στη Θράκη λειτούργησε το πιλοτικό πρόγραμμα για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, τα οποία εκτός από τα ελληνικά θα παρέχουν εκπαίδευση και στη μητρική γλώσσα, που ξεκίνησε φέτος στα κρατικά σχολεία στην Κομοτηνή και την Ξάνθη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών Πολιτικών του υπουργείου Παιδείας.

Η Συμβουλευτική, από φόβο μήπως τελικά υλοποιηθεί το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία, όχι όμως όπως θα το ήθελε το τουρκικό προξενείο, έσπευσε με την ίδια ανακοίνωση να αποδοκιμάσει το πιλοτικό πρόγραμμα, θέλοντας μάλιστα να το ενοχοποιήσει έτσι στα μάτια των απλών μουσουλμάνων πολιτών…

Το έχουμε ξαναπεί: Η μόνη ορθή λύση για το καλό των παιδιών της μειονότητας και για εθνικούς λόγους είναι η ίδρυση δημόσιων σχολείων και η προώθηση της διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία σε περιοχές της μειονότητας καθώς και η διδασκαλία του Κορανίου. Αυτό το οφείλει το ελληνικό κράτος στους πολίτες του και κυρίως αποτελεί τη μοναδική άμυνα απέναντι στην προσπάθεια να παραδοθεί η νέα γενιά της μειονότητας στον ελεγχόμενο από το τουρκικό κράτος αναχρονιστικό θεσμό του μειονοτικού σχολείου.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ