Μπλόκο Ερντογάν στις δύο φρεγάτες!

Μπλόκο Ερντογάν στις δύο φρεγάτες!

Απείλησε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της Ρενό στην Τουρκία αν μας τις δώσουν

-Το μήνυμα μετέφερε ο πρέσβης της Τουρκίας στο Παρίσι στο υπουργείο Άμυνας την προπερασμένη Παρασκευή και την επομένη βγήκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί και δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία – Η απόλυτη σιωπή του Μακρόν, η πλήρης επιβεβαίωση

Θάλασσα τα κάναμε για άλλη μια φορά. Και μάλιστα σε ένα κορυφαίο θέμα, το οποίο άπτεται της ενίσχυσης της Άμυνας της χώρας. Ενίσχυση που είναι αναγκαία μετά τις απειλές του τούρκου Προέδρου, με την πρόκληση «θερμού επεισοδίου» να πλανάται στον αέρα, μετά και τις επανειλημμένες αναφορές του αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ σε μια τέτοια εξέλιξη.

Κάποιος άμυαλος (;) κυβερνητικός παράγοντας, προφανώς για να οικειοποιηθεί τη… δόξα, άφησε να διαρρεύσει ότι η Γαλλία θα παραχωρήσει στην Ελλάδα άμεσα δύο φρεγάτες με χρονομίσθωση. Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο και το Μαξίμου έμμεσα το επιβεβαίωσε. Και ακαριαία στράβωσε το κλίμα.

Ακολούθησε ένα απίστευτο αλαλούμ, που δεν έχει προηγούμενο, και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά την υπεράσπιση της χώρας μας, την ώρα που απαιτείται απόλυτη μυστικότητα. Με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη πρωταγωνιστή, να λέει και να ξελέει, και τον προϊστάμενό του υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να τον διαψεύδει δημόσια, τονίζο­ντας στη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Τετάρτη ότι «δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες». Επιβεβαιώνο­ντας πλήρως τη γαλλίδα υπουργό Άμυνας.

Η εξέλιξη αυτή θα είχε αποσοβηθεί αν είχαν κρατήσει το στόμα τους κλειστό και δεν είχε γίνει βούκινο το θέμα με την αλαζονική διαρροή. Από κει και πέρα, αναμενόμενο ήταν ότι ο Ερντογάν θα παρενέβαινε, απαιτώντας την άμεση ακύρωση της παραχώρησης των δύο φρεγατών στην Ελλάδα. Όπως και έγινε.

Σύμφωνα με καλές πηγές, το απόγευμα της προπερασμένης Παρασκευής ο πρέσβης της Τουρκίας στο Παρίσι ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, η οποία και έγινε. Το μήνυμα της Ά­γκυρας ήταν σαφέστατο: Δεν θα δώσετε τις δύο φρεγάτες τύπου Fremm στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα. Και συνόδευσε την… παρέμβαση με την απειλή ότι αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία θα υπάρξουν α­ντίποινα. Και το πρώτο θα ήταν το κλείσιμο των εργοστασίων της ΡΕΝΟ στην Τουρκία, όπου κατασκευάζονται βαρέα οχήματα, με το 80% της παραγωγής να κατευθύνεται σε χώρες της Ανατολής. Και εν τω άμα, το μήνυμα έγινε αποδεκτό.

Απόδειξη, η δήλωση την επομένη της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη μίσθωση δύο φρεγατών από το Ελληνικό Ναυτικό, βάζοντας και το κερασάκι, ότι «είμαστε στη διάθεση των ελλήνων φίλων μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμη πιο στενά»!

Αυτό κι αν είναι μεγάλη κοροϊδία…

Από την πλευρά του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ούτε λέξη… Είναι που θα στηρίξει την Ελλάδα αν μας επιτεθεί η Τουρκία…

Μας πήραν, μάλιστα, και στο ψιλό: Η ιστοσελίδα opex360.com δημοσίευσε άρθρο του Laurent Lagneau με τίτλο «Φρεγάτες πολλαπλών αποστολών: Η Αθήνα παραδέχεται ότι είπε ανοησίες»!


Σχολιάστε εδώ