Παυλόπουλος: Ο Γέρος  του Μοριά δείχνει τον δρόμο!

Παυλόπουλος: Ο Γέρος του Μοριά δείχνει τον δρόμο!

Για αναντιστοιχία λόγων και έργων κατηγορεί την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, με αφορμή την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της γειτονικής χώρας.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 197η επέτειο του προσκυνήματος του Θ. Κολοκοτρώνη «Στην Παναγία στο Χρυσοβίτσι», ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.

Επισήμανε ωστόσο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν σημασία και αξία μόνον αν συνοδεύονται από έργα. «Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αν αναλογιστεί κανείς τους δύο έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται αυθαιρέτως για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Σε όσα δε υπονοούν κάποιοι, και δυστυχώς ο τούρκος Πρόεδρος, ότι τίθεται δηλαδή ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως, επίσης, είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται, όπως είπα, αυθαιρέτως και τούρκους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Μια τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, η οποία είναι απαράδεκτη».

Κάνοντας μνεία στο παράδειγμα του αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821 Θ. Κολοκοτρώνη ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «τα έργα και οι ημέρες του Γέρου του Μοριά μάς εμπνέουν να αναλογιζόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι και μάλιστα με αρραγή ενότητα».

Αντίθετα, «ο διχασμός και ο φθόνος μάς στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του εθνικού μας κορμού».


Σχολιάστε εδώ