Με το ok του Γιούνκερ αρχίζουν οι φιέστες

Με το ok του Γιούνκερ αρχίζουν οι φιέστες

-Για την έξοδο από τα Μνημόνια, με τη ρητή δέσμευση ότι θα τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις, κάτω από μόνιμη εποπτεία

Και ξαφνικά όλοι έγιναν μια ωραία παρέα. Ξέχασαν τις απειλές και τα νταηλίκια και άρχισαν τις αγάπες.

Και αμέσως άναψαν οι… φίλοι πλέον δανειστές το πράσινο φως για να αρχίσουν οι φιέστες, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τρέχει από δω και πέρα σε όλη την Ελλάδα μεταφέροντας το φως της… λύτρωσης, ότι πλέον σπάσαμε τα δεσμά, με την άδεια του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Με μια μικρή υποσημείωση, ότι από δω και πέρα θα υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης της τήρησης του προγράμματος –απλώς δεν θα λέγεται Μνημόνιο– και αν βγαίνουμε από τη γραμμή θα επιβάλλο­νται πρόσθετα μέτρα.

Προβλέπεται, μάλιστα, σύμφωνα με όσα άφησαν να διαρρεύσουν, ότι οι επόπτες θα επιβάλλουν ποινές, με πιο ακριβή το πάγωμα της μείωσης του χρέους, μέχρι η Ελλάδα να επανέλθει στην… κανονικότητα, στην απόλυτη τήρηση όλων των προαπαιτούμενων που θα προβλέπει η συμφωνία.

Αξίζει να επισημανθεί η μεταστροφή μέσα σε μια νύχτα όλων των μέχρι πρότινος σκληρών εναντίον μας, που όλοι τους μας… αγάπησαν.

Ξέχασαν την προληπτική γραμμή πίστωσης, πήγαν πίσω τη μείωση του αφορολογήτου, ίσως και τη μείωση των συντάξεων από το 2019, κάτι που θα ήταν κόκκινη γραμμή για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απειλούσε ότι αν επιμείνουν θα πάει σε εκλογές. Και έτσι το κόκκινο φανάρι έγινε πράσινο.

Το ΔΝΤ έβαλε το νταηλίκι στην άκρη και πήρε το τιμόνι στα χέρια του με το ok της Μέρκελ, που φόρεσε το χαμόγελό της. Μέχρι και ο υπουργός της των Οικονομικών, ο κ. Σολτς, ήταν ικανοποιημένος. Και πλέον αρχίζουν οι φιέστες και οι χοροί. Το μόνο που δεν ξέρουν οι Έλληνες είναι πόσο θα έρθει ο τελικός λογαριασμός και μέχρι ποιο έτος θα είναι η Ελλάδα σε καθεστώς εποπτείας.


Σχολιάστε εδώ