Τόμσεν: Στενεύουν τα περιθώρια

Τόμσεν: Στενεύουν τα περιθώρια

Μήνυμα ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έστειλε ο Πολ Τόμσεν, με αποδέκτες κυρίως την Αθήνα αλλά και τους Ευρωπαίους, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από κάθε πλευρά να επιταχύνουν τις διαδικασίες. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αξιολόγηση για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.Συνεπώς τα χρονικά περιθώρια, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του ESM λήγει, το καθιστούν δύσκολο», σημείωσε.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ακόμη ότι η έγκαιρη και επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά και η διατηρήσιμη εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών είναι αυτά που θα κρίνουν την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Τόνισε επίσης ότι η εφαρμογή ή όχι προληπτικής γραμμής στήριξης της Ελλάδας είναι απόφαση καθαρά της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο.

Το γεγονός της άσκησης πιέσεων εκ μέρους των δανειστών για το καθεστώς που θα ισχύσει αμέσως μετά το πέρας του Μνημονίου επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Στ. Πιτσιόρλας. Αφού ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σκληρές πρόσθεσε: «Θα πιεστούμε για να έχουμε ένα μεταμνημονιακό καθεστώς που θα δίνει περιθώρια εποπτείας».

Φωτο: euobserver.com


Σχολιάστε εδώ