Φτιάχνει στρατό για την επόμενη μέρα

Φτιάχνει στρατό για την επόμενη μέρα

…Και επιχειρεί Μητσοτακοποίηση της ΝΔ

-Με απόλυτο έλεγχο όλων των κομματικών οργάνων και να βγάλει δικούς του βουλευτές

Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει μπει σε τροχιά κατάρρευσης, αργής μεν, σταθερής δε, στα ηγετικά κλιμάκια κινούνται με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Και προσπαθούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να αποφύγουν τα… χειρότερα σε περίπτωση αποτυχίας ή ακόμη και ήττας στις επόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι περί αυτών, ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων, κινούνται με στόχο τον πλήρη έλεγχο (όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό) του κόμματος και των οργάνων του. Απώτερος σκοπός να σχηματίσουν έναν «στρατό» που θα αποτρέψει ή θα αναχαιτίσει οποια­δήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή και ανατροπής του κ. Μητσοτάκη.

Η αρχή θα γίνει στις 13 Μαΐου, στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρων των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων, όπου από την Πειραιώς καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια η πλειοψηφία όσων εκλεγούν να είναι της άμεσης επιρροής του αρχηγού. Έχουν προωθηθεί και υποστηρίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα, με συνέπεια σε διάφορα σημεία της επικράτειας να έχουν ξεσπάσει δεκάδες… μικροί εμφύλιοι! Η δύναμη των προέδρων των κομματικών οργανώσεων στα τεκταινόμενα του κόμματος παραμένει ισχυρή, ενώ όλοι ανεξαιρέτως θα είναι μέλη του Τακτικού Συνεδρίου που, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθεί εντός του 2018.

Το δεύτερο στάδιο του σχεδίου για τον έλεγχο της παράταξης θα αποτελέσει το Συνέδριο, όπου εκτός από νέο γραμματέα θα εκλεγεί και νέα Πολιτική Επιτροπή. Στην Πειραιώς έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσουν τον κατάλογο με τα στελέχη που θα στηρίξουν. Στο προηγούμενο Συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης, ό­ντας νέος αρχηγός, είχε ανα­γκαστεί να «παζαρέψει» τις θέσεις με την πλευρά του κ. Σαμαρά, των Καραμανλικών, με τον Άδ. Γεωργιάδη και άλλα κορυφαία στελέχη. Αυτήν τη φορά θα κατέβει στις εκλογές με μοναδικό στόχο να εκλέξει όσο γίνεται περισσότερα μέλη στην Πολιτική Επιτροπή, σε βαθμό τέτοιο που να έχει τον πλήρη έλεγχό της.

Τρίτο και τελευταίο στάδιο θα είναι οι εθνικές εκλογές, όπου ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να έχει υπό την επιρροή του πάνω από το 50% των βουλευτών που θα εκλεγούν, ώστε αν κάποιοι θελήσουν να τον αμφισβητήσουν η προσπάθειά τους να… πέσει σε τοίχο και να αποτύχει. Με το σκεπτικό αυτό, στις λίστες θα γίνει ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα, ώστε στις θέσεις που θα αδειάσουν να τοποθετηθούν πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης της ηγεσίας. Τα πρόσωπα αυτά στις εθνικές εκλογές θα στηριχθούν από τον κομματικό μηχανισμό προκειμένου να εκλεγούν, σε βάρος όλων των υπολοίπων.


Σχολιάστε εδώ