Αποκαραμανλοποίηση της ΝΔ το σχέδιο του Μητσοτάκη

Αποκαραμανλοποίηση της ΝΔ το σχέδιο του Μητσοτάκη

Ο ίδιος διέρρευσε το… μυστικό γεύμα στο Κολωνάκι

-Πρώτο θύμα ο Μεϊμαράκης, στον οποίο αρνείται θέση στο Επικρατείας

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της Πειραιώς να κατασβήσει τη φωτιά που άναψε μετά την πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο αποκαραμανλοποίησης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συνεχίζει να σιωπά, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, απορίες κι ερωτηματικά με τη στάση του. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει εγκαταλείψει, λένε οι πληροφορίες, το σχέδιό του να αποδυναμώσει ή ακόμη και να θέσει εκτός δράσης τον προκάτοχό του.

Αιτία της σύγκρουσης η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να τον κρατήσει στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών, υποχρεώνοντάς τον στις επόμενες εκλογές να βγει στο… κυνήγι της ψήφου. Στάση που, πέραν των άλλων, δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του, δεδομένου ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει διατελέσει αρχηγός της παράταξης και δικαιωματικά του ανήκει μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά στα χρονικά της παράταξης που ένας πρώην πρόεδρος θα υποχρεωθεί να κυνηγήσει ψήφους.


 Ο κ. Μεϊμαράκης από την πλευρά του ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό και να του δώσει θέση στο Επικρατείας, την πρώτη, όπως θα έπρεπε.


Μόνο που ο τελευταίος θέλει να δώσει τις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας σε «κολλητούς» του ή πρόσωπα από το πάλαι ποτέ σημιτικό στρατόπεδο.

Τα σκοτεινά σχέδιά του έναντι του κ. Μεϊμαράκη εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο αποκαραμανλοποίησης της παράταξης που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Σχέδιο που έχει την ένθερμη υποστήριξη νεοφιλελεύθερων, Σαμαρικών και των διαφόρων Σημιτικών που έχουν παρεισφρήσει στην παράταξη. Στο ίδιο σχέδιο εντάσσουν ορισμένοι και τον θόρυβο που προκλήθηκε από ορισμένες πλευρές από την υποστηρικτική προς τον Κυρ. Μητσοτάκη δήλωση του βουλευτή Σερρών Κ. Αχ. Καραμανλή. Κι όλα αυτά ενώ η Νέα Δημοκρατία καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, αντί να ωφελείται από τη φθορά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις, καθώς δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με διαδοχικές διαρροές η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να κατευνάσει την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά τη συνάντηση με τον κ. Μεϊμαράκη σε εστιατόριο του Κολωνακίου. Εύλογη αναστάτωση, καθώς το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι ο πρώην πρόεδρος είναι με το ένα πόδι έξω από την παράταξη, ότι θα μείνει έξω από τις λίστες, μαζί με άλλα, πολλά κορυφαία στελέχη.

Πρώτα είπαν ότι δεν τίθεται ζήτημα αποστρατείας για κανένα στέλεχος, ενώ την επομένη επανήλθαν διευκρινίζοντας ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα περιληφθούν στις λίστες για τις επόμενες εκλογές. Καμία όμως ονομαστική αναφορά στον κ. Μεϊμαράκη, καμία έστω διευκρίνιση που να τον αφορά ευθέως. Πόσω μάλλον μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι θα περιληφθεί στο Επικρατείας, κάτι που θα έδινε τέλος στην αναταραχή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνεργάτες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούσαν τον κ. Μεϊμαράκη ότι ήταν εκείνος που διόγκωσε το όλο θέμα κάνοντας ζημιά στην παράταξη, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του σχέδια. Ο τελευταίος ενημερώθηκε για όλα αυτά με αποτέλεσμα να γίνει έξω φρενών. Άλλωστε οι πληγές που άνοιξαν στις εσωκομματικές εκλογές παραμένουν ανοιχτές και αναπάντητα τα ερωτηματικά για τις 35.000-40.000 αγνώστου προελεύσεως ψήφους που βρέθηκαν στις κάλπες. Παρά το ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν βέβαιος ότι υπήρξε λαθροχειρία, επέλεξε να μη θέσει θέμα, μόνο και μόνο για να μην προκληθεί ρήγμα στην παράταξη.

Στο μεταξύ, σκοτεινά κίνητρα βλέπουν στελέχη της παράταξης πίσω από την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να προωθήσει, όπως λένε οι πληροφορίες, για τη θέση του γραμματέα τον βουλευτή Σερρών Κ. Αχ. Καραμανλή. Ότι στόχος του είναι αφενός να διασπάσει το καραμανλικό στρατόπεδο και αφετέρου -κυρίως αυτό- να τον χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήριο θύμα σε περίπτωση αποτυχίας (ήττας) της παράταξης στις εθνικές εκλογές.


Σχολιάστε εδώ