Ακυβέρνητο καράβι το Κτηματολόγιο…

Ακυβέρνητο καράβι το Κτηματολόγιο…

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τη μετατροπή της ανώνυμης εταιρείας του Κτηματολογίου σε κρατικό φορέα και οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις και προχειρότητες μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν.

Σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο Κτηματολόγιο, με ποσοστά που ξεπερνούν το 90%, ενώ για τις νέες μελέτες οι επιβλέποντες δεν επαρκούν, οι προσλήψεις δεν προχωρούν και οι ανάδοχοι δεν έχουν κάνει τις προκαταρκτικές εργασίες (π.χ. ενοικίαση γραφείων), κάτι που προμηνύει ότι δύσκολα θα αρχίσει η κτηματογράφηση της υπόλοιπης χώρας πριν από το 2019.

Η ιστοσελίδα ενός τόσο σημαντικού έργου είναι στάσιμη εδώ και δέκα χρόνια και σε πολλά σημεία η πληροφορία είναι μπαγιάτικη.

Υπάρχει παντελής έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου για τη σταδιακή απορρόφηση των υποθηκοφυλακείων εντός είκοσι μηνών, εν μέσω πανελλαδικής αποχής των υποθηκοφυλάκων για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Σε επίπεδο λειτουργίας τα πράγματα είναι… δραματικά.

Στα έξι (!) ενοικιαζόμενα κτίρια της λεωφόρου Μεσογείων δεν έχουν αλλάξει καν οι πινακίδες που αναγράφουν «Κτηματολόγιο ΑΕ», παρότι μετονομάστηκε το… 2013.

Από τις αρχές του έτους οι εργαζόμενοι κάνουν… ρεφενέ για να πληρώνουν τις καθαρίστριες, αφού δεν υπάρχει συνεργείο καθαρισμού.

Το τραγικό είναι πως οι αρμόδιοι γνώριζαν εδώ και τρία χρόνια ότι θα κρατικοποιηθεί το Κτηματολόγιο, το οποίο παραμένει ζωντανό από το φιλότιμο των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ