Παππάς: Ξεχάστε το μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες!

Παππάς: Ξεχάστε το μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες!

Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο για την πρόθεση δημιουργίας μονοπωλίου στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, έστειλε με συνέντευξή Στο Κόκκινο και το δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη,  ο  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Με αφορμή τη διαδικασία πώλησης του 32,7% των μετοχών  της  Forthnet,  ο  Ν. Παππάς σημείωσε πως παρά το γεγονός πως πρόκειται  για  μια «εταιρεία με σοβαρά προβλήματα, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αλλά και κρίσιμ», συμπληρώνοντας πως «oι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα. Δεν νοείται, όμως, διαδικασία, η οποία θα εξυπηρετεί κάποιους και θα δίνει εικόνα πισωγυρίσματος. Μoνοπωλιακές καταστάσεις θα υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας για πέρασμα στις νέες τεχνολογίες» υπογράμμισε.

Για τον OTE σημείωσε  ο Ν. Παππάς, πως «η τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι ένας πρόδρομος δείκτης της ελληνικής οικονομίας. Η ανάκαμψη της χώρας αναγνωρίζεται και από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, όπως έγινε με τη Deutsche Telekom, η οποία ανακοίνωσε επένδυση ανάπτυξης οπτικών ινών ως το σπίτι. Μια επένδυση που θα αφορά 1 εκατ. νοικοκυριά και θα δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο σε μεγάλες ταχύτητες».

Πηγή:  ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ


Σχολιάστε εδώ