Θα έχει κόστος για την κυβέρνηση η παράταση…

Θα έχει κόστος για την κυβέρνηση η παράταση…

Κατηγορηματικά αντίθετος στην παράταση του Μνημονίου κατά δύο ή τέσσερις μήνες είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Και τούτο γιατί εκτιμά ότι μια επέκταση του προγράμματος θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ και για σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα ξανάνοιγε η συζήτηση για την ικανότητα και τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αδειάζει την κυβέρνηση η Λαγκάρντ
Από την άλλη πλευρά, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για πρώτη φορά ξεκαθάρισε τόσο ωμά ότι οι περικοπές είναι αποκλειστικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης. Είπε συγκεκριμένα: «Τα καλά αποτελέσματα, και συχνά καλύτερα από το αναμενόμενο, οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, όχι απαραίτητα με τη συμβολή του ΔΝΤ, διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημοσίων δαπανών. Έχουν γίνει ήδη πολλές περικοπές»!

Τα… καλά μαντάτα…
Το κερασάκι στην τούρτα της εξόδου από το Μνημόνιο έβαλε ο άλλος δικός μας, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε σε ομιλία του: «Θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια μεταμνημονιακή συμφωνία, που θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τα επόμενα χρόνια».

Στην ουσία, ο κ. Μοσκοβισί λέει ότι ο… χαλκάς παραμένει…

Σχετικό άρθρο

Μας έχουν ανάγκη…
Σε άλλο μήκος κύματος κινείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε:

 «Η χώρα έχει μπει σε μια σταθερότητα. Είμαστε σε μια περιοχή όπου μας έχουν ανάγκη, χτίζουμε διεθνείς συμμαχίες και προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας».

Μας έχουν ανάγκη, κύριε αντιπρόεδρε, αλλά εννιά χρόνια τώρα μας έχουν αλλάξει τον… αδόξαστο στα γυμνάσια…


Σχολιάστε εδώ