Π. Καμμένος: Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι…

Π. Καμμένος: Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι…

«Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής». Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση».

Αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Άμυνας για τη συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, λέγοντας: «Μας ζητούν να δώσουμε πίσως τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε: εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος για πρώτη φορά δημοσίως συνδέει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους. Ένω σε συνέχεια των δηλώσεών του φέρεται να είπε ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά θέλει ειρήνη.

Μια δήλωση τόσο αντιφατική αλλά και τόσο προβλεπόμενη χαρακτηριστικό του τρόπου που οι γείτονες ασκούν τη διπλωματία… Μια δήλωση που έρχεται μετά από μια σειρά επικύνδυνης και έντονα προκλητικής φρασιολογίας Τούρκων αξιωματούχων χαρκτηριζόντας την Ελλάδα «καταφύγιο τρομοκρατών».


Σχολιάστε εδώ