Κατόπιν εορτής  ομολογούν το έγκλημα κατά  των ελλήνων εργαζομένων

Κατόπιν εορτής ομολογούν το έγκλημα κατά των ελλήνων εργαζομένων

Αφού μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό για το καλό μας, για να αναρρώσει η ελληνική οικονομία με τη συνταγή που μας επέβαλαν οι δανειστές – εταίροι μας, τώρα ανακαλύπτουν ότι η συνταγή ήταν λάθος. Αντί να σώσει τους εργαζομένους, τους φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο.

Το ομολογεί το ΔΝΤ, αποδεχόμενο ότι η Ελλάδα είναι η χαμένη, αφού από το 2008 έως το 2016 η συμμετοχή στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα έπεσε κατά σχεδόν 1%, και μάλιστα στους άνδρες η πτώση ήταν 4,5%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία. Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η ελληνική οικονομία δέχθηκε ισχυρότατο σοκ, το μεγαλύτερο μεταξύ των 37 «ανεπτυγμένων» οικονομιών της σχετικής μελέτης.

Τη… νύφη την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι. Από 16,8 ευρώ που ήταν η τιμή της ώρας εργασίας το 2008, μειώθηκε στα 14,1 ευρώ το 2015 και το 2016 πήγε στα 14,2 ευρώ. Το δε 2017 η τιμή ήταν 14,5 ευρώ, όταν στην Ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Και το ερώτημα είναι, κανείς δεν φταίει; Τη ζημιά που υπέστησαν οι έλληνες εργαζόμενοι ποιος θα την πληρώσει; Πάλι εμείς, τα μόνιμα κορόιδα; Στου κασίδη το κεφάλι προσπαθούν να μάθουν;


Σχολιάστε εδώ