Τα συν και τα πλην του νέου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

Τα συν και τα πλην του νέου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

Η πρόταση να αναλάβει γραμματέας του Κινήματος ο 27χρονος Μανώλης Χριστοδουλάκης (με πλούσιο επιστημονικό και επαγγελματικό βιογραφικό) προκαλεί ήδη συζητήσεις. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετά στελέχη που ναι μεν αναγνωρίζουν τη σημαντική επιστημονική και επαγγελματική του πορεία, ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για το γεγονός ότι είναι νέος σε ηλικία για να κουμαντάρει έναν φορέα σε μια πολύ δύσκολη καμπή.

Επιπλέον, διερωτώνται αν έχει την πείρα και την πειθώ να στοιχήσει σε κοινή πορεία επώνυμα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη ή στελέχη που έχουν τη δική τους, προσωπική στρατηγική και αν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος της οργανωτικής ανασυγκρότησης και της σύνθεσης απόψεων στον νέο φορέα.

Από την άλλη προβάλλεται το επιχείρημα ότι η επιλογή ενός νέου ανθρώπου σε κεντρική πολιτική θέση καταγράφεται ως μια προσπάθεια σημαντικής ανανέωσης ενός φορέα, το εκλογικό σώμα του οποίου (ό,τι έχει απομείνει) απευθύνεται σε ηλικίες από 50 χρονών και πάνω και πλέον θέλει να αρχίσει να απλώνεται στη νέα γενιά και στις δυναμικές, μορφωμένες κοινωνικές ομάδες.

Ένα ακόμα κρας τεστ για τη Φώφη Γεννηματά και τον νέο φορέα είναι και η (η πρώτη μετά τον διορισμό των μελών της) σημερινή συνεδρίαση της πολυπρόσωπης Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η επιλογή των 40 στελεχών που θα αποτελέσουν την Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος και θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος όσον αφορά την πολιτική και οργανωτική δουλειά.

Για την ώρα, ο προσανατολισμός της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι τα 40 στελέχη να προέρχονται αναλογικά από όλα τα κόμματα και τις Κινήσεις που συνθέτουν τον νέο φορέα, οι μισοί τουλάχιστον να είναι νέοι σε ηλικία (στα πρότυπα του νέου γραμματέα), να έχουν πολιτική εμπειρία και να μπορούν να προσεγγίζουν ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως, νέους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες κ.ά.


Σχολιάστε εδώ