Γιατί σιωπά ο Καραμανλής…

Γιατί σιωπά ο Καραμανλής…

Εκκωφαντική είναι η σιωπή του Κ. Καραμανλή για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία. Αν και δεν κρύβει τον προβληματισμό του για κάποιες κι­νήσεις ή επιμέρους αποφάσεις (επιλογές), αποφεύγει οποιοδήποτε σχόλιο ή εμπλοκή στα τεκταινόμενα. Κι αυτό παρά τις οχλήσεις των συνομιλητών του, που σε καθημερινή βάση τον επισκέπτονται στο πολιτικό του γραφείο και του εκθέτουν την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη. Στάση την οποία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει, εκτός και αν προκύψουν δραματικού χαρακτήρα εξελίξεις, εσωκομματικές ή… εθνικές.

Συνομιλητές του επισημαίνουν ότι είναι πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού να μην ε­μπλέκεται στα εσωκομματικά ζητήματα, να μην εκφράζει θέση, πόσω μάλλον διαφωνίες ή αντιρρήσεις ως προς τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα ο εκάστοτε αρχηγός της παράταξης. Το ίδιο είχε πράξει την περίοδο του Αντ. Σαμαρά, το ίδιο κάνει και τώρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η άποψή του είναι ότι «ο Κυριάκος εξελέγη νόμιμα αρχηγός της παράταξης και πρέπει να του δοθεί και ο χρόνος και η ευκαιρία ώστε να αποδείξει τι μπορεί να καταφέρει». Εξ ου και μέχρι σήμερα απέφυγε οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση που εύκολα θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως προς τις πραγματικές προθέσεις του ή να παρερμηνευτεί σκόπιμα ενδεχομένως από ορισμένους.


Σχολιάστε εδώ