Για το καλό μας…

Για το καλό μας…

…υποτίθεται ότι έγινε όλη αυτή η ηλεκτρονική επανάσταση, με το διαδίκτυο, για να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο από τη μια στιγμή στην άλλη. Πέρα, όμως, από το ότι αύξησε το κόστος ζωής της οικογένειας και του κάθε πολίτη, μέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται ότι μας έχουν φακελώσει όλους και πλέον η Ασφάλεια και η ΚΥΠ κάθε χώρας δεν χρειάζεται τον χαφιέ και τον… περιπτερά. Παραδώσαμε, χωρίς να το ξέρουμε, όλα μας τα προσωπικά δεδομένα.

Και τώρα όχι μόνο ξέρουν τα πάντα για τον καθένα μας, αλλά άρχισαν οι «κατέχοντες» να πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα στην πιάτσα. Και οι κυβερνήσεις, τώρα που ξύπνησαν, ανησυχούν για το ανεξέλεγκτο τέρας που δημιούργησαν, το οποίο απειλεί τα… ιερά και τα όσια της εξουσίας του «Μεγάλου Αδελφού».

Πρώτο θέμα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες. «Τα προσωπικά δεδομένα 87.000.000 πολιτών, από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονται στις ΗΠΑ, έχουν υποκλαπεί από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica», ανακοίνωσε το facebook, για το οποίο η γερμανίδα υπουργός Προστασίας Καταναλωτών είπε ότι είναι ένα δίκτυο που στερείται διαφάνειας, επισημαίνοντας ότι «τα φρονήματα θυσιάζονται στον βωμό των εμπορικών συμφερόντων». Και ζήτησε να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το σκάνδαλο της διαρροής δεδομένων χρηστών από το facebook.

Αυτά… Τίποτε δεν σου δίνει το… «σύστημα» αν δεν σου πάρει, μέσα από αυτό, κάτι… που έχει σχέση με τον όλο και πιο ασφυκτικό έλεγχο της ζωής σου.


Σχολιάστε εδώ