Τάραξε τα νερά ο Κ. Μπακογιάννης

Τάραξε τα νερά ο Κ. Μπακογιάννης

Αποφασισμένος να συνεχίσει να κινείται σε υπερκομματική γραμμή εμφανίζεται ο Κ. Μπακογιάννης, παρά το τσουνάμι των επιθέσεων που δέχθηκε με αφορμή τους ύμνους του για τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ, κατά κόσμο Β. Πριόβολο, ο οποίος προ ημερών έφυγε από τη ζωή. «Αρνούμαι να σκιαμαχώ για γεγονότα που συνέβησαν πριν από 20, 40 ή και 60 χρόνια», ήταν η απάντησή του στους επικριτές του, πολυάριθμους είναι η αλήθεια, οι οποίοι αμφισβητούν τα πραγματικά του κίνητρα και υποστηρίζουν πως ό,τι κάνει είναι για λόγους εντυπώσεων και για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Η αρχική ανάρτησή του στα social media πυροδότησε ένα κύμα αντιδράσεων, που δεν περιορίσθηκαν στην κριτική, έστω και με αιχμηρό τρόπο. Ότι αγνοεί την Ιστορία, προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων ανθρώπων που ήταν θύματα του εμφυλίου πολέμου κ.λπ. Διανθίστηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς, στα όρια της συκοφαντίας, ύβρεις και κοσμητικά επίθετα εκτός ορίων.

Οι επιθέσεις προέρχονταν ως επί το πλείστον από πολίτες-ψηφοφόρους που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ίσως και δεξιότερα. Από το περιβάλλον του περιφερειάρχη βλέπουν «δάκτυλο Σαμαρά», με το σκεπτικό ότι αρκετοί από τους επιτιθέμενους, στα social media τουλάχιστον, είναι ιδεολογικά προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, τον Άδ. Γεωργιάδη κ.ά.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε δυσαρέστησε κι ενόχλησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η ανακίνηση τέτοιων ζητημάτων ενεργοποιεί πολλές φορές τα αντιδεξιά αντανακλαστικά που υπάρχουν σε μια μερίδα της κοινωνίας. Επίσημη αντίδραση, όπως ήταν φυσικό, δεν υπήρξε…


Σχολιάστε εδώ