Πήραν την πιο μάγκικη κούπα…

Πήραν την πιο μάγκικη κούπα…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Ήταν η πιο μάγκικη κούπα. Η απόλυτη ηδονή. Να κατακτάς την κορυφή της Ευρώπης μέσα στην Τουρκία. Να έχεις χάσει στην Ελλάδα και, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, να κερδίζεις καθαρά και δίκαια μια ομάδα με πολύ υψηλότερο μπάτζετ και εμπειρία.

Οι γυναίκες του Ολυμπιακού στο βόλεϊ αξίζουν πολλά μπράβο για την τεράστια επιτυχία τους να νικήσουν με 3-1 την Μπούρσα και να κατακτήσουν το Τσάλεντζ Καπ.

Είναι μια τεράστια επιτυχία για τις ίδιες, το κλαμπ, το ελληνικό βόλεϊ και κατ’ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό.

Μιλάμε για άθλο. Οι Τούρκοι επενδύουν πολλά χρήματα στο βόλεϊ, διαθέτουν ισχυρές ομάδες σε άντρες και γυναίκες και τα πρωταθλήματά τους είναι ανώτερα από τα δικά μας.

Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, που τουλάχιστον στις γυναίκες παίζει μόνος του και είδηση είναι αν χάσει κάποιο σετ. Δεν έχει αντίπαλο κι αυτό δεν του κάνει καλό για την ευρωπαϊκή του πορεία. Άλλωστε, όταν έχεις κόντρα στις εσωτερικές διοργανώσεις παρουσιάζεσαι ακόμα πιο δυνατός.

Η ελληνική ομάδα έφτασε στο κύπελλο γιατί το ήθελε περισσότερο. Προετοιμάστηκε όσο μπορούσε καλύτερα αγωνιστικά αλλά και πνευματικά, διάβασε σωστά την Μπούρσα και κατάφερε να βρει τα αδύνατα σημεία της.

Παρότι έχασε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες, τα κορίτσια του Ολυμπιακού απάντησαν και καθάρισαν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες.

Και πήραν αυτό που τους άξιζε. Έναν σπαθένιο τίτλο. Τον 8ο για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που δείχνει τον δρόμο σε όλους τους συλλόγους για το πώς πρέπει να οργανωθούν και να τον ακολουθήσουν για να φτάσουν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Φωτο: neakriti.gr


Σχολιάστε εδώ