Στόχος του Δ. Γιαννακόπουλου να σηκώσει το 7ο Ευρωπαϊκό και μετά να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα

Στόχος του Δ. Γιαννακόπουλου να σηκώσει το 7ο Ευρωπαϊκό και μετά να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα

-Πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια…

Το γυαλί έχει ραγίσει τόσο πολύ που η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ. Παρότι υπήρξαν αρκετοί που διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θεωρώντας πως θα πλήξει τον σύλλογο ποικιλοτρόπως, το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ παρουσιάζεται ανένδοτο. Κάνει λόγο για ασέβεια από πλευράς διοργάνωσης στο πρόσωπό του, ενώ κατηγορεί ανοιχτά τον Τζόρντι Μπερτομέου πως λειτουργεί απολυταρχικά, έχοντας δέσμια τα υπόλοιπα δέκα κλαμπ που έχουν εγγυημένα συμβόλαια και είναι μέλη του συνεταιρισμού.

Οι «πράσινοι» τονίζουν πως μεταξύ των άλλων ομάδων υπήρχαν επίσης σοβαρά παράπονα για ζητήματα που έχουν να κάνουν από τη διαιτησία μέχρι τα οικονομικά και άλλα πολλά, ωστόσο διαπίστωσαν πως κανένα δεν τόλμησε να έρθει σε ρήξη με το καθεστώς Μπερτομέου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στο τραπέζι, με κορυφαίο αυτό των πενιχρών εσόδων από μια διοργάνωση στην οποία επενδύονται σχεδόν 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τις ομάδες. Απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε ποτέ και μετά το «μπλοκ» που δημιουργήθηκε εναντίον του, στην προσπάθειά του να εξαφανιστεί η ποινή που του έχει επιβληθεί, διαπίστωσε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί ξανά με τους ίδιους ανθρώπους, δηλώνοντας την απόφασή του για αποχώρηση.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί μη συμμετοχής των «πράσινων» καν στα play offs, κατόπιν αιτήματος από κάποια κλαμπ, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν στην Ευρωλίγκα και εν συνεχεία (τουλάχιστον με όσα ισχύουν τώρα) θα αποχωρήσει.

Και φυσικά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι παρών στο ΟΑΚΑ στα ματς της επόμενης εβδομάδας με τη Ρεάλ, παρά τη σχετική απαγόρευση. Μάλιστα, τώρα, πιο πολύ από ποτέ, υπάρχει ο πόθος η ομάδα να πάρει στο Βελιγράδι το 7ο Ευρωπαϊκό και μετά να φύγει από τις τάξεις της… μαφίας (σύμφωνα με τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο).

Όσον αφορά τις ενστάσεις που ακούστηκαν περί συρρίκνωσης της ομάδας, στις τάξεις των «πράσινων» λένε πως η ομάδα έφυγε από την Ευρωλίγκα και πριν από 18 χρόνια αλλά δεν έπεσε ούτε… εκατοστό ο πήχης, διατηρώντας ένα πανίσχυρο ρόστερ. Κι αυτός είναι ο στόχος και τώρα, παρά τις αμφιβολίες που υπάρχουν για το αν κάποιοι παίκτες είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό στο Basketball Champions League και να μην αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει δείξει ότι δεν φείδεται χρημάτων και είναι από τους πλέον αξιόπιστους εργοδότες και αυτό μπορεί να μετρήσει.

Την ίδια ώρα, η είδηση της αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα φυσικά και έγινε αποδεκτή με πολλά χαμόγελα στη FIBA. Στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας γνωρίζουν καλά πως το Basketball Champions League με την είσοδο ενός τόσο ισχυρού brand όπως οι «πράσινοι» θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του και στόχο έχουν να αξιοποιήσουν αυτήν την παρουσία, προσελκύοντας κι άλλες ομάδες με μεγάλη ισχύ, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την εμπορική αξία του προϊόντος τους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υψηλή ρήτρα που υπάρχει αν σπάσει το συμβόλαιό του με την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, από πλευράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αυτό που τονίζεται είναι ότι με την αξιοπρέπεια της οικογένειας και του συλλόγου δεν παίζει κανείς και αυτό είναι πάνω απ’ όλα.


Σχολιάστε εδώ