Το ακούσαμε κι αυτό!

Το ακούσαμε κι αυτό!

Με σκοπό να περιορίσει τις απώλειες στα πεδία των μαχών, η φημισμένη Υπηρεσία Ανάπτυξης Προηγμένων Τεχνολογιών του Αμερικανικού Στρατού DARPA αναζητεί τρόπους ώστε οι στρατιώτες που τραυματίζονται να συντηρούνται ζω­ντανοί μέχρι να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Για να το καταφέρουν, οι επιστήμονές της εξελίσσουν μεθόδους που θα περιορίζουν ή και θα καταστέλλουν τις βιοχημικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού. Ο τραυματίας θα μοιά­ζει νεκρός, αλλά στην ουσία θα έχει μπει σε μια κατάσταση «κατάψυξης»… Το πρόγραμμα ονομάζεται «Biostasis» και, όπως ανακοίνωσε η DARPA, στόχος είναι «η επιβράδυνση της ζωής για να σώζεται η ζωή».

Παραβίαση των κανόνων της φύσης φαίνεται να είναι και να μην ξεχνάμε ότι πάντοτε η φύση εκδικείται.

Και μια και βρισκόμαστε στην Αμερική, δεν μπορώ να μη σχολιάσω την καταδίκη σε δέκα χρόνια κάθειρξη ενός απάνθρωπου ιδιοκτήτη σκύλου για τον βασανισμό του κουταβιού του στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Πολύ καλά έκαναν οι δικαστές και εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά, από την άλλη, συλλήβδην αθωώνονται αστυνομικοί που είτε σκοτώνουν είτε ασκούν βία σε Αφροαμερικανούς.

Φαίνεται ότι η ζωή ενός Αφροαμερικανού μετράει λιγότερο στη συνείδησή τους από τον βασανισμό ενός κουταβιού. Ευαίσθητοι κατά περίπτωση…


Σχολιάστε εδώ