Νεκρός ο χειριστής του Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός ο χειριστής του Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου. «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων» ανέφερε σε μία πρώτη αντίδρασή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο twitter «έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας». Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της Π.Α.».

Το μαχητικό κατέπεσε εννέα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκύρου, λίγα λεπτά πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο του νησιού.

Νωρίτερα δύο Mirage είχαν απογειωθεί προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδικασία αναχαίτισης, ωστόσο, καθώς διαπιστώθηκε η αποχώρηση των τουρκικών μαχητικών από τον εθνικό εναέριο χώρο τα δύο Mirage επέστρεφαν στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Το μαχητικό που κατέπεσε ήταν το «νούμερο 1» ομάδας δυο αεροσκαφών, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

Δεν εμπλέκεται η Τουρκία στο περιστατικό με την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk.

«Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία» αναφέρει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας για τον πιλότο του Mirage που έχασε τη ζωή του μετά από πτώση του μαχητικού.

«Αθάνατος!» αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter.

Πηγή:  naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ