Χτίζει ο Σαμαράς την επόμενη μέρα του

Χτίζει ο Σαμαράς την επόμενη μέρα του

Πίσω από την πλάτη του Κυριάκου

-Με παρέμβασή του στις εσωκομματικές εκλογές για να βγάλει δικούς του προέδρους

Μεθοδικά και συντονισμένα -καταπώς συνηθίζει- κινείται στο παρασκήνιο ο Αντ. Σαμαράς, προκειμένου όχι απλά να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά να ενισχύσει την επιρροή του στη Νέα Δημοκρατία και κατ’ επέκταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Με απώτερο σκοπό να επιστρέψει σε ρόλους στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που θα σηματοδοτήσει την οριστική δικαίωσή του. Η επιθυμία του αυτή έχει μετεξελιχθεί σε διακαή πόθο, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis, υπόθεση που μπορεί να τον πλήξει πολιτικά, ακόμη και να βάλει φρένο στα σχέδιά του για το μέλλον.

Πληροφορίες από κομματικές πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός επιδεικνύει έντονη κινητικότητα και προς διάφορες κατευθύνσεις. Μέσω των συνεργατών του έχει ενεργό συμμετοχή στις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου. Στόχος του να αναδείξει όσο γίνεται περισσότερους προέδρους ΝΟΔΕ και δημοτικών οργανώσεων και να διευρύνει έτσι την επιρροή του στον κομματικό μηχανισμό. Ακόμη περισσότερο εργώδεις θα είναι οι προσπάθειές του στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου θα επιδιώξει να «βάλει» στη Βουλή στελέχη -όσα περισσότερα μπορεί- της δικής του επιρροής, προκειμένου να έχει μια ισχυρή ομάδα βουλευτών, που θα δώσει τη δυνατότητα να επηρεάσει ή και να καθορίσει τις ενδεχόμενες εξελίξεις, αν κι εφόσον αυτές προκύψουν από τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτήν τη στιγμή οι προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά βουλευτές ανέρχονται σε 15-20, στόχος του είναι στις επόμενες εκλογές να τους… διπλασιάσει! Σε κάθε ευκαιρία, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει δημόσια τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκης, πλην όμως, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, εμφανίζεται επιφυλακτικός έως και απαισιόδοξος για το κατά πόσο μπορεί υπό την ηγεσία του η Νέα Δημοκρατία να πετύχει μια καθαρή (ευρεία) νίκη με αυτοδυναμία στις εκλογές αλλά και για το κατά πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επίδειξη δύναμης
Την περασμένη Δευτέρα, ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Βλάσης ήταν ο βασικός ομιλητής σε εκδήλωση ετεροδημοτών της εκλογικής του περιφέρειας που οργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η κοσμοσυρροή που σημειώθηκε ήταν δυσανάλογη της πορείας του στην πολιτική και της θητείας του στο Κοινοβούλιο. Είκοσι και πλέον βουλευτές του κόμματος, πρώην βουλευτές, κομματικά στελέχη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (όχι μόνο από την Αρκαδία) κ.ά.

Εξήγηση για την… πολυκοσμία, η παρουσία του Αντ. Σαμαρά αλλά και του «alter ego» του, του αντιπροέδρου Άδ. Γεωργιάδη. Καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών που έδωσαν το «παρών» είναι πολιτικοί φίλοι ή ιδεολογικά προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό (Β. Κικίλιας, Γ. Βρούτσης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Θ. Φορτσάκης, Β. Οικονόμου, Δ. Σταμενίτης κ.ά.). Ήταν, κατά κοινή ομολογία, μια επίδειξη δύναμης του πρώην πρωθυπουργού, με αποδέκτες την ηγεσία αλλά και τους κορυφαίους παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όπως λένε οι πληροφορίες, στην πορεία προς τις εκλογές θα υπάρχουν πολλές ακόμη αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Γ. ΖΑΦ.


Σχολιάστε εδώ