Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τις ερωτήσεις του Κ. Μανωλάκου προς τον δήμαρχο…

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τις ερωτήσεις του Κ. Μανωλάκου προς τον δήμαρχο…

…σχετικά με τη χρηματοδότηση των παραλιμένιων δήμων από την Cosco και το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Ο Γ. Μώραλης απάντησε πως πριν από 20 περίπου μέρες ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο πως την επομένη θα έμπαινε και η τελευταία υπογραφή στην ΚΥΑ για να μοιρασθούν οι τέσσερις δήμοι (Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Σαλαμίνας) το 3% επί των ακαθάριστων εσόδων της Cosco στον Πειραιά το 2016, όπως προβλέπει η σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ. Τελικά η υπογραφή μπήκε μόλις την περασμένη Τετάρτη, που γινόταν το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος εξέφρασε την ευχή να εκδοθεί γρήγορα το ΦΕΚ για να πάρουν οι δήμοι τα χρήματα που έχουν τόσο πολύ ανάγκη και να μην περιμένουν… άλλους έξι μήνες, όπως περίμεναν μέχρι να υπογραφεί η ΚΥΑ.

Για το Δικαστικό Μέγαρο ο Γ. Μώραλης είπε πως το ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και αποφάσισε να αποδεχθεί την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου. Τόνισε όμως ότι αυτό δεν φθάνει. Θα πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του κτιρίου και να δείξει ότι έχει τα χρήματα για να το κάνει. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Τ. Αβραμίδης (πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ) και ζήτησε να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και να ανακαλέσει την παραχώρηση του κτιρίου εδώ και τώρα γιατί από την καθυστέρηση του κράτους να προχωρήσει το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου χαμένος θα βγει μόνο ο Πειραιάς.

Το γεγονός ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά δεν μετέδωσε τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την ομιλία Τσακαλώτου, ενόχλησε την επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» Μ. Σταθάκη, η οποία έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και κατήγγειλε ότι το Κανάλι 1 έδειξε… υπερβολική ευαισθησία για το θέμα και το πρόβαλε υπερβολικά. Όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις την αποδοκίμασαν. O Κ. Μανωλάκος, από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας, κατήγγειλε ότι η κ. Σταθάκη θέλει… ερντογανοποίηση του Καναλιού 1 και τόνισε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν πρέπει να μιλάει γιατί ήθελε να κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο και το είχε πάντα στο στόχαστρο. Τέλος, είπε ότι το Κανάλι 1 είναι περιουσία του πειραϊκού λαού και πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο.

Τη συμμετοχή του δήμου στα προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών με τον τίτλο «Φιλόδημος», που προβλέπουν χρηματοδότηση για προμήθεια μηχανημάτων ή εξοπλισμού για βελτίωση του περιβάλλοντος, για αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών και την ανακαίνιση των παιδικών χαρών, ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Με βάση τα προγράμματα αυτά, ο δήμος θα πάρει γύρω στο 1,1 εκατ. ευρώ για τις παραπάνω δράσεις.


Σχολιάστε εδώ