Πάνος Σκουρλέτης: Καμία αλλαγή στον «Καλλικράτη»

Πάνος Σκουρλέτης: Καμία αλλαγή στον «Καλλικράτη»

Στη Βουλή μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές

Άνοιξε τα χαρτιά του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές και των παρεμβάσεων που προτίθεται να κάνει στον «Καλλικράτη», μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra την περασμένη Πέμπτη.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και θα αποσυνδεθούν από την παράλληλη διενέργεια των ευρωεκλογών. Μάλιστα, τόνισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι πλέον μπαίνει τέλος στο να εκλέγεται δήμαρχος κάποιος που στον πρώτο γύρο πήρε 25% – 30% και αν στον δεύτερο γύρο έρθει πρώτος έχει το 60% των δημοτικών συμβούλων και αποφασίζει ερήμην της πλειοψηφίας των δημοτών. Βέβαια, επισημάνθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής ότι, από τη στιγμή που ο δήμαρχος δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, θα γίνεται χαμός με τα κάθε λογής παζάρια για να παρθεί μια απόφαση…

Επίσης, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην ερώτηση αν θα γίνουν αλλαγές στον «Καλλικράτη», αν δηλαδή θα «μετακομίσουν» κάποιες περιοχές σε δήμο που συνορεύει για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες, είπε ότι χωροταξικά δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα κατηγοριοποιηθούν οι δήμοι σε πεδινούς, ορεινούς, παραλιακούς, αγροτικούς κ.λπ., με στόχο την πριμοδότησή τους οικονομικά ανάλογα με τις ανάγκες και την προσδοκώμενη αύξηση της τοπικής παραγωγής.

Σχετικά άρθρα
     

 


Σχολιάστε εδώ