Μάντης κακών ο αμερικανός πρέσβης

Μάντης κακών ο αμερικανός πρέσβης

Βλέπει αναταράξεις από Τουρκία

Τον κίνδυνο σοβαρών αναταράξεων για την Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ το προσεχές δίμηνο λόγω της επανεκλογής του Τ. Ερντογάν υπογράμμισε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δεν κρύβει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς την τροπή που μπορεί να πάρει η υπόθεση. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε πως οι δύο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», ανέφερε. Χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει αν οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των δύο ή θα περιοριστούν στον ρόλο του… απλού θεατή!

Όσον αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα λύση στο πρόβλημα. «Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργών», σημείωσε. «Θα ήταν καλό να έχουμε πρόοδο, και για την Ελλάδα και για τα Σκόπια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ της διαδικασίας.

Υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και παρακολουθούμε το θέμα όχι ως διαμεσολαβητές αλλά ως υποστηρικτές της προόδου», τόνισε.


Σχολιάστε εδώ