Ο Τσακαλώτος… έβαλε μπουρλότο στον Πειραιά!

Ο Τσακαλώτος… έβαλε μπουρλότο στον Πειραιά!

Πολεμική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης την περασμένη Τετάρτη, όταν η Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά είχε καλέσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο να μιλήσει σε κεντρικό μαγαζί με το όνομα «Κρεμλίνο». Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα, αλλά από το πρωί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πειραιά είχαν… «βουίξει» πως δεν υπήρχε περίπτωση οι Πειραιώτες να επιτρέψουν στον Τσακαλώτο να μιλήσει, γιατί είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, δεδομένου ότι έχει εκφραστεί εναντίον του Ολυμπιακού και είναι πολύ φίλος του Ιβάν Σαββίδη και φυσικά οπαδός του ΠΑΟΚ. Έτσι, από τις 5 το απόγευμα, πολλοί νεαροί, χωρίς όμως να έχουν κάποιο σήμα του Ολυμπιακού, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο μαγαζί που θα γινόταν η ομιλία. Μάλιστα έβαλαν και φωτιές σε οκτώ περίπου κάδους σκουπιδιών, ενώ σχημάτισαν οδοφράγματα στη Γεωργίου και την Ηρώων Πολυτεχνείου με υλικά που πήραν από τα παρακείμενα εργοτάξια του Μετρό!

Η Αστυνομία είχε διακριτική παρουσία και ομάδες ΜΑΤ παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές διακριτικά από απόσταση 50 μέτρων περίπου. Ο υπουργός, μαθαίνοντας πως δεν θα μπορούσε να πάει στο «Κρεμλίνο», μετέθεσε για μία ώρα αργότερα την ομιλία του και τελικά την έκανε στο ξενοδοχείο «Θεοξένεια», απέναντι από το παλαιό ταχυδρομείο. Βέβαια το ξενοδοχείο θύμιζε… οχυρό του Αφρίν, αφού ήταν περικυκλωμένο από πάνοπλους αστυνομικούς, αλλά το ακροατήριο ήταν εξαιρετικά μικρό. Ο Τσακαλώτος δεν έχασε το χιούμορ του και από το… τσίπουρο με γλυκάνισο μίλησε για την… κακή του μοίρα, που δεν του είχε γραφτό να πάει… ποτέ του στο Κρεμλίνο.

Το… πολεμικό κλίμα, όμως, που επικρατούσε στην πλατεία μεταφέρθηκε και στον έβδομο όροφο του δημαρχείου, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο.

Η σύμβουλος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας» Β. Μελά είπε ότι είναι απαράδεκτη κατάσταση αυτή με τις φωτιές και τα οδοφράγματα και θα έπρεπε η πόλη να υποδεχόταν με τον δέοντα σεβασμό τον υπουργό και να τον άκουγαν όσο το δυνατόν περισσότεροι, γιατί είχε πολλά να πει.

Στο σημείο αυτό αντέδρασαν τόσο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης όσο και αυτοί του Μιχαλολιάκου, που της είπαν ότι δεν την ενοχλούν οι φωτιές και οι ζημιές που γίνονται κάθε Σάββατο τα τελευταία τρία χρόνια γύρω από το Πολυτεχνείο ή τα «ντου» του «Ρουβίκωνα» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Νοσοκομείο «Μεταξά» αλλά της… ξίνισαν οι αντιδράσεις των Πειραιωτών στην επίσκεψη Τσακαλώτου.

Ο δήμαρχος Γ. Μώραλης τόνισε ότι η πόλη υποδέχεται και τιμά όσους σέβονται τα σύμβολά της. Κι ένα σύμβολο του Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός. Όταν ο κ. Τσακαλώτος προκαλεί, δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να είναι καλοδεχούμενος στον Πειραιά. Ήταν λάθος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Μώραλης, να καλέσει τον εν λόγω υπουργό, που αποτελεί κόκκινο πανί για κάποιους Πειραιώτες, να μιλήσει στην πόλη. Όσον αφορά την κυβέρνηση, ο δήμαρχος είπε ότι δεν πιστεύει πως έχει στοχοποιήσει τον Πειραιά ή πως υπάρχει κάποιο σχέδιο εναντίον της πόλης. «Θα το πίστευα», τόνισε ο κ. Μώραλης, «αν προχωρούσαν τα έργα στους άλλους δήμους». «Όμως δεν γίνεται τίποτα πουθενά, οπότε δεν στέκει ένα τέτοιο σενάριο», κατέληξε.

Οι σύμβουλοι του «Λιμανιού της Αγωνίας» είπαν ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί σ’ αυτό το επίπεδο η συζήτηση και σηκώθηκαν προκειμένου να αποχωρήσουν. Ο Δ. Γκερλές μάλιστα είπε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο: «Συνεχίστε εσείς με τις θυγατρικές σας…». Για να τους απαντήσει ο Τ. Αβραμίδης από την πλειοψηφία: «Πηγαίνετε να ακούσετε τον Τσακαλώτο, να μην αργήσετε. Να του πάρετε κι ένα λεξικό για να μάθει να μιλάει ελληνικά!».

Φωτο: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ