Η συνταγή του μεγάλου ηγέτη

Η συνταγή του μεγάλου ηγέτη

Δεν είναι καθόλου εύκολη η δουλειά ενός πολιτικού που έχει τη φιλοδοξία να πάρει τα ηνία της χώρας του και να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών, κάνοντας την πατρίδα του σεβαστή σε φίλους και αντιπάλους.

Είναι κατορθωτό; Όταν γύρω μας ο χρηματισμός Προέδρων και πρωθυπουργών πάει σύννεφο, με πιο νωπές ιστορίες του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε από τον Καντάφι 50 εκατ. ευρώ για την προεκλογική του εκστρατεία και είναι τώρα σε καθεστώς κράτησης, και του νυν πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ανακρίθηκε προχθές από την Ισραηλινή Αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Bezeq, όπου εμπλέκονται και η γυναίκα του και ο γιος του.

Πέραν των όσων ακούγονται τελευταία για δικούς μας πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς…
Την απάντηση δίνει με την πολιτική παρακαταθήκη του ο Μπαράκ Ομπάμα, που κυβέρνησε την Αμερική επί δέκα χρόνια. Λίγους μήνες πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, μιλώντας σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ράτζερς είχε πει:
«Συμβιβασμοί χρειάζονται σε κάθε στάδιο. Μερικές φορές κατορθώνεις να πάρεις λίγα. Φτιάχνεις συμμαχίες. Κάποιες φορές χάνεις και χρειάζεται να ξαναπαλέψεις για το ίδιο θέμα την επόμενη μέρα. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία. Άρα, πρέπει να επιμένεις στη συμμετοχή όχι επειδή υπάρχει άμεση ικανοποίηση, αλλά επειδή χρειάζεται να είσαι ενεργός πολίτης διαρκώς. Κάθε στιγμή. Για πάντα».

Συνταγή που πρέπει να την ακολουθεί όχι μόνο ο πολιτικός αλλά ο κάθε πολίτης, σε όποιον χώρο δρα, αν αγαπάει και πονάει τη γη που τον γέννησε.


Σχολιάστε εδώ