Οι συνέπειες της κατάρρευσης της κεντρικής διαχείρισης ήδη φαίνονται

Οι συνέπειες της κατάρρευσης της κεντρικής διαχείρισης ήδη φαίνονται

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο τερματισμός της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά της Super League ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει τριγμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήδη ζούμε τα αποτελέσματα αυτής. Οκτώ ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Λάρισα) τα έχουν βρει με τη Nova, η οποία περιμένει να δει και ποιοι θα ανέβουν από τη Football League για να κινηθεί (κάτι μάλλον δεδομένο, αν αυτές είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ) και να έχει υπό τη στέγη της δέκα ομάδες.

Οκτώ ομάδες απ’ αυτές που είναι τώρα στη μεγάλη κατηγορία δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη, η Nova δείχνει να… σφυρίζει αδιάφορα και μοιραία ψάχνονται και εμφανίζονται αποφασισμένες να πορευτούν από κοινού στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Παναθηναϊκός (οποία κατάντια), Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Κέρκυρα και Πλατανιάς συμφώνησαν να υπογράψουν έγγραφο στο οποίο σημειώνεται ότι θα προχωρήσουν μαζί για να βρουν άκρη για τα τηλεοπτικά. Και ότι αν έστω μια ομάδα αποφασίσει να προχωρήσει μόνη, θα υπάρξει ποινική ρήτρα 1 εκατ. ευρώ. Απομένει αυτό να αποτυπωθεί και στο χαρτί.

Επίσης, οι «8» φέρονται αποφασισμένοι να μπλοκάρουν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αν και εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση έως τότε. Βέβαια, εκ των «8», ο Πλατανιάς είναι με το… ενάμισι πόδι στη Football League, Κέρκυρα, Απόλλων, Λαμία δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πάρει την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα… Στη συνάντηση αυτών των ομάδων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη του έγινε… κρούση να μεσολαβήσει στην ΕΡΤ προκειμένου αυτή να κάνει κίνηση και απομένει να δούμε τι θα γίνει.

Ο κ. Βασιλειάδης είχε όμως και μια καινοτόμα πρόταση για να βγει το ποδόσφαιρο από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ποιο είναι το πλάνο του; Η κατάργηση της Super League όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα και η δημιουργία πρωταθλήματος με δύο κατηγορίες, Α1 και Α2, όπου στην καθεμία θα αγωνίζονται δέκα ομάδες. Μάλιστα τους είπε πως θα παίρνουν εγγυημένα 4 εκατ. ευρώ η καθεμία για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το πλάνο αυτό, σε πρώτη φάση, δεν βρήκε σύμφωνες τις ομάδες, παρά το δέλεαρ των 4 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ