Καινούργια βάσανα για τον κολοσσό των social media, το Facebook

Καινούργια βάσανα για τον κολοσσό των social media, το Facebook

Καινούργια βάσανα για τον κολοσσό των social media, το Facebook. Οι βρετανικές αρχές κάνουν έρευνα αν έκανε αρκετά για να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών του μετά τις αποκαλύψεις πως η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica απέκτησε πρόσβαση, για την οποία δεν είχε δικαίωμα, σε δεδομένα 50 εκατομμυρίων (!) χρηστών του Facebook.

Όπως δημοσίευσε το Reuters, η Επίτροπος Πληροφοριών Ελίζαμπεθ Ντέναμ ετοιμάζει ένταλμα για έρευνα στα γραφεία της Cambridge Analytica. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε ύστερα από τις καταγγελίες πολιτικών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, που ζητούν εξηγήσεις για το πώς η συγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων, που συμμετείχε στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ, απέκτησε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Στις ΗΠΑ, μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν ήδη τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να καταθέσει σχετικά με τις ενέργειες του Facebook.

Υπό το βάρος αυτών των αποκαλύψεων και άλλων εσωτερικών προβλημάτων ο επικεφαλής της ασφάλειας του Facebook φαίνεται να έχει παραιτηθεί.

Έπρεπε να ενοχληθούν οι πολιτικοί για να μπει κάποιος έλεγχος στις πρακτικές του Facebook και όπως είπε ο καθηγητής Νομικής Φρανκ Πασουάλε, που έχει ασχοληθεί με την χρήση των δεδομένων από τη Σίλικον Βάλεϊ: «Το καπάκι στο μαύρο κουτί των πρακτικών του Facebook για τα δεδομένα ανασηκώνεται και η εικόνα δεν είναι καθόλου ωραία».


Σχολιάστε εδώ