Πόσοι νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Σαρακοστή;

Πόσοι νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Σαρακοστή;

-Δύο στους τρεις και ένας στους έξι αντίστοιχα

Δύσκολο να το έχει μετρήσει κάποιος; Κι όμως, ο χώρος της κατανάλωσης έχει όλα τα στοιχεία. Ακόμα και για το ποιος είναι ο τζίρος στην Αγορά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε δείγμα 800 καταναλωτών από όλη την Ελλάδα, δύο στους τρεις νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ένας στους έξι όλη τη Μεγάλη Σαρακοστή. Επίσης, εκτιμάται ότι το 5% των πωλήσεων του λιανεμπορίου τροφίμων, περίπου 900 εκατ. ευρώ, επηρεάζεται από τη διατροφή της νηστείας!

Αν και το 45% του κοινού θεωρεί ότι η διατροφή την περίοδο της νηστείας κοστίζει περισσότερο και ξοδεύει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι συνήθως, συνολικά οι απόψεις για τη διατροφή τη συγκεκριμένη περίοδο είναι θετικές. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις απόψεις – συναίσθημα που έχουν οι ερωτηθέντες για τη νηστεία, είναι ενδιαφέρον το ότι η πλειοψηφία θεωρεί τη διατροφή της νηστείας μια υγιεινή επιλογή σε ποσοστό 73%, και μάλιστα 1 στους 2 δηλώνει ότι του αρέσει να νηστεύει.

Σε σχέση με τις τροφές που είθισται να νηστεύει το καταναλωτικό κοινό, τη μεγαλύτερη δυσκολία φαίνεται να την αντιμετωπίζει στο λάδι (ποσοστό 85%), στα γαλακτοκομικά (ποσοστό 76%) και στα γλυκά (ποσοστό 62%). Αντίθετα, στη νηστεία ψαριού και κρέατος αντιμετωπίζει μικρότερη δυσκολία, σε ποσοστά 41% και 52% αντίστοιχα, με μόλις 10% και 18% να δηλώνουν μεγάλη δυσκολία.


Σχολιάστε εδώ