Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν πως μπορούν να ξαναλειτουργήσουν οι ανενεργές δεξαμενές πετρελαίου…

Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν πως μπορούν να ξαναλειτουργήσουν οι ανενεργές δεξαμενές πετρελαίου…

Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν πως μπορούν να ξαναλειτουργήσουν οι ανενεργές δεξαμενές πετρελαίου που βρίσκονται στο Πέραμα. Ο Δήμος και ο λαός του Περάματος δεν θα το επιτρέψουν. Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης με αφορμή το θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί στην περιοχή μετά την ανακοίνωση των εταιρειών ότι θα ξαναλειτουργήσουν τις δεξαμενές που είχαν σφραγίσει εδώ και 30 έως 40 χρόνια και ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν περνάνε πλέον τα λόγια αλλά οι πράξεις. Γι’ αυτό ζήτησε από τα συναρμόδια Υπουργεία σαφές χρονοδιάγραμμα αποχώρησης όλων αυτών των εγκαταστάσεων αλλά και αυστηρούς ελέγχους στις υπάρχουσες σήμερα δεξαμενές που είναι σε λειτουργία.

Σίγουρα κάτι δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση με το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Γιατί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια δεν έχει κάνει τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή. Βγαίνουν συνέχεια οι υπουργοί της και άλλοι… παρατρεχάμενοι και κάνουν δηλώσεις πως το Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει στην πρώην Ράλλειο. Μόνο στα λόγια. Ούτε ένα έγγραφο, ούτε μία δέσμευση, ούτε κάποια απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ για τη διάθεση του ποσού που απαιτείται. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, με την οποία του ζητά να δοθούν στον Δήμο σαφείς δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα και ό,τι άλλο έγγραφο στοιχείο κρίνει σκόπιμο, που να λέει κάτι συγκεκριμένο για το έργο.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη πόλη να παραμένει εσαεί όμηρος του υπουργείου Δικαιοσύνης και να θυσιάζει το καλύτερο και πιο ακριβό κομμάτι της για κάτι που η κυβέρνηση δεν δείχνει να θέλει. Αν δεν δεσμευθεί η κυβέρνηση ή το αρμόδιο υπουργείο για κάτι, και μάλιστα σύντομα, ο Γ. Μώραλης είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω το κτίριο της Ραλλείου. Άλλωστε έχει και πολλές πιέσεις μέσα από τον συνδυασμό του για κάτι τέτοιο. Οι ανοχές και οι αντοχές των συμβούλων έχουν εξαντληθεί. Και δεν υπάρχει περίπτωση να πάει ο δήμαρχος στις εκλογές χωρίς να έχει τελειώσει το θέμα. Κύκλοι της πόλης πιστεύουν πως αν μέχρι το φθινόπωρο δεν έχει δείξει τα λεφτά το ΤΑΧΔΙΚ κι αν δεν έχει καταθέσει χρονοδιάγραμμα το υπουργείο, το… πουλάκι πέταξε. Και όλο το φιάσκο θα το χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ