Ερντογάν: Η Τουρκία θα “σταματήσει” τα παιχνίδια των αγορών εναντίον της οικονομίας της με δυναμική ανάπτυξη!

Ερντογάν: Η Τουρκία θα “σταματήσει” τα παιχνίδια των αγορών εναντίον της οικονομίας της με δυναμική ανάπτυξη!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απειλέι όπως συνιθίζει τους πάντες… παρά τις προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών και των οίκων αξιολόγησης, όπως αναφέρει το reuters.com, πως η τουρκική οικονομία υπερθερμένεται επικίνδυνα… «Έχω κακά νέα για όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για να τρομάξουν τους ανθρώπους μας».

Τη δήλωση αυτή, έκανε ο Ερντογάν σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚ και κομπάζοντας συνέχισε: «Η Τουρκία θα ανατρέψει για άλλη μια φορά τα παιχνίδια που θα διαδραματίσει εναντίον της με την υψηλή ανάπτυξη που θα φτάσει το 2018.» Σύμφωνα με τον Ερντογάν η Τουρκία θα επιτύχει υψηλή οικονομική ανάπτυξη το 2018 και θα διατηρήσει την πόρτα της «ορθάνοιχτες» στους διεθνείς επενδυτές…

Οι επενδυτές όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε πλέον στην Ελλάδα, κοιτούν πάντα ποιο είναι το οικονομικό συμφέρον τους προκειμένου να επενδύσουν σε μία χώρα και ανεξάρτητα τις θυσίες που χρειάζεται να καταβάλουν οι πολίτες της.

Σε αυτό το πλαίσιο η πίεση των προς την Τουρκική οικονομία είναι πολύ μεγάλη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής,  η τουρκική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμούς ανάπτυξης 7% το 2017, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι θα κατεβάσει ταχύτητα στο 3,5%. Ωστόσο ο Ερντογάν επιμένει στο στόχο του 5,5%.

Φωτο: REUTERS/UMIT BEKTAS

 


Σχολιάστε εδώ