Τριμερής συνάντηση για λύση στον ΕΔΟΕΑΠ

Τριμερής συνάντηση για λύση στον ΕΔΟΕΑΠ

Έχει δρόμο ακόμη ο ΕΔΟΕΑΠ μέχρι να εισπράξει το 2% της νέας ασφαλιστικής εισφοράς από τα ΜΜΕ. Την περασμένη Τετάρτη ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών ενώσεων που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Αυτήν τη φορά το «παρών» έδωσαν και στελέχη τoυ ΕΦΚΑ.

Το ζητούμενο, εδώ και πέντε μήνες που ισχύει ο νόμος, είναι να εγκρίνει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τον νέο κανονισμό είσπραξης και να τον υπογράψει μoeaετά ο υπουργός, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), μέσω του ΕΦΚΑ, στις επιχειρήσεις ΜΜΕ. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που για δεύτερη φορά δεν μετείχε σε αυτήν τη σύσκεψη, έχει αποστείλει τον κανονισμό είσπραξης αλλά δεν τον έχει υπογράψει ο υπουργός! Ζητά επίσης να εισπράττονται τα έσοδα απευθείας από τον ΕΔΟΕΑΠ και όχι από τον ΕΦΚΑ, που καθυστερεί αναίτια στην εφαρμογή του νόμου.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις πάντως στην επίσημη ανακοίνωση μετά τη συνάντηση αναφέρουν πως ο κανονισμός θα εγκρινόταν την περασμένη Τετάρτη. Έτσι συνεχίζεται το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς το Ταμείο έχει ελάχιστα πλέον χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του. Εκφράστηκε πάντως αισιοδοξία ότι αν υπογράψει ο υπουργός θα μπορέσει να προχωρήσει η ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου, να αρχίσει η ασφάλιση για τους νεοεισερχόμενους από τα ΜΜΕ στο Ταμείο και να αρχίσει η απόδοση του 2% από τους εργοδότες.

Πηγή:  typologies.gr


Σχολιάστε εδώ