Τα τρία κέντρα που αποφασίζουν…

Τα τρία κέντρα που αποφασίζουν…

Δεν αποφασίζει μόνο του το Μαξίμου για τις επιλογές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν όλο το φάσμα της καθημερινότητας και πρωτίστως στο κρίσιμο επίπεδο των εθνικών μας θεμάτων, στην καυτή περιοχή μας, με ηγεσίες που διαχρονικά δεν κρύβουν τις βλέψεις τους κατά της χώρας μας, μου είπε φίλος καλός.

Κι όταν ρώτησα τον συνομιλητή μου: «Τι εννοείς; Τι είναι αυτά που λες;

Ο πρωθυπουργός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο», γέλασε, κουνώντας το κεφάλι του. Και επειδή με εμπιστεύεται, ποτέ δεν λέω τις πηγές μου, προχώρησε στο διά ταύτα.

Άκου, μου λέει, για να μάθεις.

Το ένα κέντρο είναι το Μαξίμου, το δεύτερο είναι παρακάτω, στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου είναι το υπουργείο Εξωτερικών, με αφεντικό τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος πάντα έχει λόγο, που το Μαξίμου δεν μπορεί να τον αγνοήσει. Και το τρίτο είναι λίγο ψηλότερα, στη Μεσογείων, στη στάση Πεντάγωνο. Εκεί έχει το τσιφλίκι του ο συνεταίρος, ο Πάνος Καμμένος. Που πριν από κάποια κρίσιμη απόφαση, καταθέτει στο Μαξίμου τη θέση του.

Πλήρες το ρεπορτάζ που σας δίνω. Βέβαια, η απορία είναι: Μέχρι να συνεννοηθούν τα τρία κέντρα, δεν χάνεται κρίσιμος χρόνος;

Που μεγαλώνει όταν δεν συμπίπτουν οι απόψεις των τριών… Και την όποια ζημιά από μια καθυστέρηση την υφίσταται η χώρα, με τον πολίτη να πληρώνει τη νύφη.
Αυτά…


Σχολιάστε εδώ