Στριμωγμένος ο Άδωνης

Στριμωγμένος ο Άδωνης

Εκβιάζει τον Μητσοτάκη για στήριξη

Στριμωγμένος και ανήσυχος δείχνει ο Άδ. Γεωργιάδης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο με τη Novartis αλλά και τις αποκαλύψεις σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εξ ου και σπασμωδικές κινήσεις, οι ανακολουθίες και το καθημερινό ράλι του στα Μέσα Ενημέρωσης. Ως δείγμα ανησυχίας ερμηνεύεται και η κίνησή του να κρυφτεί πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη και να του χρεώσει την παραμονή του στην αντιπροεδρία, ενώ ο ίδιος θα προτιμούσε να… παραιτηθεί.

Από τη στιγμή που είναι καθημερινά στα Μέσα Ενημέρωσης κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο και τη σκοπιμότητα να δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ή ήταν για συμβολικούς λόγους; Επιπλέον, τα στοιχεία που παρουσίασε σχετικά με τις δραστηριότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη στην πλειονότητά τους δεν ήταν άγνωστα. Είχαν κατατεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία συνδέεται άμεσα με τη Νέα Δημοκρατία.


 «Εάν ο καθένας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί, θα μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί»


Ακόμη μεγαλύτερης βαρύτητας ήταν το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, με δική του ευθύνη, γύρω από την παραίτηση ή μη παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου. Όταν έσκασε το σκάνδαλο με τη Novartis, ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παραίτησής του. «Εάν ο καθένας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί, θα μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σε επιστολή που έστειλε στις αρχές της εβδομάδας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα στον Κυρ. Μητσοτάκη και του έθεσα υπόψη την παραίτησή μου». Η αναφορά του αυτή ερμηνεύτηκε, όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, ως υποβολή ουσιαστικά της παραίτησής του, αλλά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν την έκανε δεκτή. Ότι ο ίδιος ήθελε για λόγους ευθιξίας να αποχωρήσει αλλά ο κ. Μητσοτάκης έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος.

Την ίδια ανάγνωση έκαναν και στην κυβέρνηση κι έστρεψαν τα βέλη κατά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλοντάς τον για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου και των ευθυνών του κ. Γεωργιάδη. Αντιδρώντας ο τελευταίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση και παραποίηση όσων ανέφερε στην επιστολή του και ότι η πρόθεσή του να παραιτηθεί ήταν σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο! Επανήλθε μάλιστα στην αρχική του θέση, ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αποχωρήσει από τη θέση του, πρόσθεσε δε ότι τον… κρατάει εκεί ο κ. Μητσοτάκης. Εκθέτοντας για μία ακόμη φορά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ