Να τα ξηλώσουμε όλα και να τελειώνουμε;


ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Του Μάκη Κουρή


-Πάντως, η Εκκλησία δεν έφερε τα Μνημόνια και την καταστροφή στη χώρα

Αν ναι, αν συμφωνούμε, να πάρουμε από αύριο έναν κασμά και να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Αρχίζοντας από την Εκκλησία, μια και από προ­χθές είναι στο σκαμνί. Γιατί έφθασε στο σημείο να… εμφυσήσει τον σκοταδισμό μέχρι και στους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο, σε μέρες που η Δημοκρατία ήταν στα κάγκελα της χούντας, στάθηκε όρθιο, πήγε κόντρα στους συνταγματάρχες, όταν κάποιοι γιαλαντζί αριστεροί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, είχαν λακίσει και είχαν κρυφτεί στα λαγούμια… Και αρκετοί δικαστές βρέθηκαν στα ξερονήσια…

Στον τοίχο, λοιπόν, και η Δικαιοσύνη. Γιατί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στάθηκε φρουρός του Συντάγματος, κρίνοντας ότι με το πρόγραμμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών για το δημοτικό και το γυμνάσιο «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική διάταξη σκοπός της ανάπτυξης της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης των μαθητών». Και, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι στην υπουργική απόφαση δεν γίνεται αναφορά στην Αγία, Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα, που επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα Ελληνικά Συντάγματα. Και αυτή η… παράλειψη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Δεν μπορεί να μην το πρόσεξε ο τότε υπουργός Παιδείας, ο Νίκος Φίλης, που είναι ο υπογράφων το κριθέν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόγραμμα σπουδών. Απόδειξη, το ότι στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω»!

Ξεχνάτε όμως, κύριε Κ. Γαβρόγλου, ότι την ελληνική κοινωνία δεν την έφερε η Εκκλησία σε αυτή την κατάσταση, να ζει μια πρωτοφανή τραγωδία οκτώ χρόνια τώρα –τα τρία επί κυβέρνησής σας–, με τους Έλληνες να χάνουν τα σπίτια τους, 500.000 νέους, ό,τι καλύτερο έχει η χώρα, να έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς, να έχουν μπει εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και ένα εκατομμύριο Έλληνες να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους και να τους κατάσχουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Δεν κυβερνάει η Εκκλησία, η οποία κάθε μέρα βοηθάει όσο μπορεί χιλιάδες συμπολίτες μας.

Αν, πάντως, νομίζετε ότι αυτή φταίει για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, υπάρχει λύση για να ξημερώσει και να απαλλαγούμε από τους σκοταδιστές: Να πάρουμε τον κασμά και την μπουλντόζα και να την γκρεμίσουμε… Με μπροστάρη εσάς, κύριε Γαβρόγλου, διδάσκοντας έτσι τους φοιτητές σας…

Κλείνουμε με την εξής απορία: Πώς εξηγείτε το ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί και συναντιέται συχνά, και μάλιστα ακόμα και σε νυχτερινές ώρες, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ευθέως, όπως λέτε, συντάσσεται με σκοταδιστικούς κύκλους; Τη στιγμή μάλιστα που, αντίθετα από την εξτρεμιστική θέση σας, ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο είπε ότι «σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων», αλλά έστειλε και το μήνυμα ότι «Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους» – θέση που μίλια απέχει από τη… βομβιστική ανακοίνωσή σας, κύριε υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην ενότητα του ελληνικού λαού, που είναι όσο ποτέ αναγκαία για την Ελλάδα και το αύριό μας.


Σχολιάστε εδώ